Анализи

“STRATFOR“: Реакцията на Русия срещу САЩ „няма да бъде симетрична, а болезнена за американците!

“STRATFOR“: Реакцията на Русия срещу САЩ „няма да бъде симетрична, а болезнена за американците!

ккк

Реакцията на Русия срещу САЩ „няма да бъде симетрична, а болезнена за американците, пише Stratfor.

Доналд Тръмп подписа закона за санкции срещу Русия, пише Bloomberg позовавайки се на говорителя на Белия дом.
Въвеждането на нови американски санкции срещу Русия водят до развитието на конфликта между Съединените щати и Европейския съюз.
Антируски санкции „втрещиха“ европейците, защото ограничителните мерки само правят руският президент Владимир Путин „още по-силен“, пише германския вестник Die Welt.
Изданието отбелязва, че въпреки че първоначално изглежда, че новите санкции са „удар по Путин“, в действителност това е „триумф“ за руския лидер.
„Американските санкции Путин правят дори повече“, пише Ди Велт.

Според вестника ограничителните мерки на САЩ ще донесат само разделение между европейските страни, като икономическите проблеми за Русия, свързани със санкциите са „незначителни“.
И накрая, заключава Ди Велт, враждебното отношение на Запада към Русия обединява всички руснаци, които смятат, че в тази ситуация „, те трябва да се държат заедно.“
Колкото и да е васална на Вашингтон, днешната брюкселска администрация започна да си дава сметка, че този път безапелационното приемане на американските санкции, ще има непредвидими последствия за собствените им кожи, ще прекрои ЕС и ще преразпредели достъпните богатства.
Подкрепата за Европа сред жителите й се е увеличила и са в ход плановете за по-задълбочена европейска интеграция, защото и Германия и ЕС са заплашени от разграбване и то,от своя уж „съюзник“ САЩ.

Стратегическата пропаст между Москва и Вашингтон се разширява ден след ден. Реакцията на Русия срещу действията на САЩ „няма да бъде симетрична, а болезнена за американците, пише Stratfor.
Москва няма вече няма никакъв повод да изпълнява Минските протоколи, които предвиждат примирие и други отстъпчиви действия в Донбас. Имайки предвид, че САЩ публично обявиха за възможността да предоставят на Киев летални оръжия, Русия може да има интерес да възобнови военните действия в Източна Украйна. Действията на Русия могат да стигнат до линията на съприкосновение, включително стратегически важни градове като Авдеевка или Мариупол.

Заедно с представителите на Донбас, създаването на новата държава Малорусия подкрепиха представители на Харков, Днепропетровск, Запорожие, Херсон, Николаев, Одеса, Сума, Полтава, Чернигов, Кировоград, Черкаси, Ровно, Волин, Тернопол, Ивано-Франковск, Лвов и Киев региони, както и представители от Киев.
ДНР и ЛНР бяха образувани през 2014 г., след като в Киев бе извършен държавен преврат с помощта на Вашингтон, ЕС и НАТО, след безредиците и Майдана.
Официален Кремъл замълча първоначално, да видим кога ще проговори.

Обогатеният уран, който САЩ получават от Русия и е продукт-гориво за американските АЕЦ и реактори и става все по-ефимерен.
Ужасяващо впечатляващ е вноса на титан от Русия и спирането му ще затвори Боинг и закрие една трета от самолетостроенето на САЩ, на което се крепи бюджета им.
Най-голямото предизвикателство ще бъде за американските компании в Русия, особено от ИТ сектора.

САЩ предприемат суицидни действия обмислят санкции и срещу Китай. Сега САЩ ще получат много по-жестоки санкции от Русия, ЕС, Китай, Иран, Германия,а от „палавника“
от Пхенян не знам какво може да получат.
Високопоставени съветници на американския президент Доналд Тръмп обсъждат възможни санкции срещу Китай, съобщава „Политико“.Тръмп скочи на Китай,те му показаха множеството си нови балистически ракети. Китай демонстрира на парада в чест на 90-годишнината от създаването на Народноосвободителната армия, най-новата междуконтинентална балистична ракета DF-31AG.
„Когато президентът Си Цзинпин пристигна в Москва в навечерието на срещата на върха на Г-20, преди двата дни на преговори, в света малко или почти никой не обърна внимание. Сравнете го с вълнението и истерията преди срещата на Доналд Тръмп Путин-пише Financial Times.
Истината е, че руските и китайските национални интереси са склонни да се припокриват в тези области, където те са в противоречие със Запада“.

Доналд Тръмп е готов за военно решение на проблема със Северна Корея. „Има военен вариант: да се унищожи програмата на Северна Корея и самата Северна Корея… Това вече е отлагано 20 години. Ако те продължат с опитите да ударят по Америка с помощта на междуконтинентална ракета, ще има война със Северна Корея. Той ,Тръмп, ми каза това”, заяви американски сенатор и краен ястреб Линдзи Геръм в интервю за американския телевизионен канал NBC, подчертавайки, че е склонен да вярва на президента.

На 26 юли, 300 танка и тежка военна техника се товарят в пристанището на Порт Артур, САЩ за по-нататъшно прехвърляне в чужбина-от Twitter.
По-късно стана известно, че те трябва да бъдат натоварени на товарен кораб на ВМС на САЩ-Грин-Ридж. Интересното е, че руснаците не са обвинени за кораба с американски танкове за Източна Европа,пише американският военен анализатор Джон Грег.
Стана известно, че пристанището за получаване е-Одеса, Украйна. В допълнение, беше обявено, че още следващата седмица два товарни кораби на ВМС на САЩ ще бъдат натоварени с танкове и бронирани превозни средства, да пътуват до Одеса.
Американско военно оборудване през последните дни е прехвърлено в Украйна не само с вода. Военен конвой в САЩ се наблюдава в Кросно, Полша, близо до границата с Украйна и пресече границата.
Жителите на полския град Хелм, който се намира на 25 км от границата с Украйна също са отчели три основни конвоя на американската военна техника. В колоните са наблюдавани бронетранспортьори, самоходни артилерийски установки «Паладин M109A6» и друга тежка военна техника.
Стана известно, че няколко щатски ескадрили бомбардировачи, ще бъдат изпратени до Полша през седмицата.
Както видяхме, войната надвисва.
Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023