Коментари

Да обслужиш „Козяк“ така фронтално… Не Русия, а днешната власт в България е основна заплаха за националната сигурност!

Да обслужиш „Козяк“ така фронтално… Не Русия, а днешната власт в България е основна заплаха за националната сигурност!

Valentin-Georgiev-e1421439548719

 

Пословичното натегачество и слугинаж на българските управници удариха ново дъно. Смятахме, че да обслужиш така фронтално и безропотно посолството на ул. „Козяк“ го могат главно субекти като Плевнелиев, Митов, Ненчев и остатъчната психодесница, пратена на политическото бунище. Оставям настрани грантовите НПО-та и дежурните платени клакьори, които биват активирани от време на време, за да облъчват по телевизии аудиторията с патологичната си русофобия.
Но ето че дойде моментът, в който и сегашното правителство на ГЕРБ и патриотите доказа, че не е нещо повече от жалка колониална администрация. Защото да наредиш в официален доклад Русия сред основните външнополитически заплахи за България, и то с толкова остри квалификации и обвинения срещу Москва, издава авторството на документа, писан на горепосочения адрес и предаден само за подпис на обслужващия го персонал от „Дондуков“ 1.
Странно е, да не кажа гнусно, как едни и същи хора се опитват уж да балансират сред големите геополитически играчи в опит за собственото си оцеляване. Тръбят с патос за „национални интереси“, за суверенитет и „политическа воля“, но веднага клякат пред сегашните „началници“, когато им бъде наредено. Нямат ли капка достойнство, не изпитват ли поне малко срам персони като Бойко Борисов или Красимир Каракачанов да говорят за общи проекти с въпросната „заплаха за националната сигурност“?  Или Красимир Велчев, зам.-шефът на ГЕРБ в парламента, който не пропуска русофилски събор и словоблудства с „любовта, която тук ни е събрала“. Разбира се, хората не пасат трева и със сетивата си усещат фалша на това двулично лицемерно поведение. Затова с право той и представителите на ГЕРБ винаги са освирквани и нежелани. Друг е въпросът как от сдружението „Русофили“ ще обяснят тази „любов необяснима“, с която напоследък се заиграват с властта…
А какво да кажем за новоизлюпения гербер  Антон Тодоров, според когото бившата му „Шайка“ сега водела „реална последователна политика“. Разбира ги той тия работи с „хибридната война срещу правителството“. Важно е да се следва правилната партийна линия, инак глуповатите исторически конспирации ги е имало и ще ги има – с него и без него.
И Цветанов, този колос на мисълта, се изказа по темата, макар витиевато, хлъзгаво и с условности – „нещата се назовавали с истинските им имена“, но били „извадени от контекста“. Текстовете не създавали „предпоставки за противопоставяне в никакъв случай“, твърди още Цветанов… Е, трябва да признаем – толкова са кухи, милите, че единственото, което могат, е сутрин да се оплетат в кълчищата, а следобед да се доомажат.
Да обслужиш „Козяк“ с дърварско малоумие, което поражда смях и увеличава феновете на Путин, обаче го могат двама-трима в държавата. Чудя се кой държи палмата на това първенство – дали Иво Инджев или все по-активният напоследък Александър Йорданов. Пасквилът му, посветен на 11 септември, в който се прекланя пред „невинните жертви на антиамериканизма“ и клейми „американомразците“, бие рекорди. Тук медицината е наистина безсилна.       
Колкото до самия „доклад“, видно е, че празнословието и словоблудството яко са нагазили политиците ни. Които явно не си дават сметка как по този начин българският народ може да бъде въвлечен в абсурдна братоубийствена война със своя вековен съюзник и освободител. Защото именно тази проамериканска и определено слугинска позиция на кабинета „Борисов 3“ е фундаментално предателство спрямо българските национални интереси. А днешната власт е основната заплаха за България.

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024