Криминално

Изплуваха нови разкрития за похитителите на Адриан Златков, драмата се заплита още!

Изплуваха нови разкрития за похитителите на Адриан Златков, драмата се заплита още!

1504257408-adri
Опитни крадци на коли от марката „Фолксваген голф“ са свалили и доставили на похитителите сивата Шкода Фабия, с която беше отвлечен Адриан Златков. Това предложиха разследващи, пише „Телеграф“.
25-годишният син на шефа на „Софавто“ Тони Златков беше похитен близо до дома си в Герман. Бандитите се движели с „Шкода Фабия“ комби сив металик, с тъмни стъкла и синя лампа. Похитителите били заснети от камерите на автокрадеца Яро, който вбеси премиера Бойко Борисов преди време с факта, че продължава да вършее, а не близа в затвора.
Въпросният престъпник бе пуснат преди седмица от затвора предсрочно и по време на похищението не е бил в столицата разказаха негови близки. Екипът разследващи и прокурори работят по версията, че опитни джамбази, спецове по „Голф“, са откраднали сивата „Шкода“. Причината е, че механизмът й е почти идентичен с този на немската марка автомобили и се използва една и съща машинка за запалването му.
Цената й в интернет варира между 200 и 300 евро и на практика е достъпна за абсолютно всеки средностатистически автоджамбазин. Затова и издирването на извършителите на автокражбата било изключително трудно. „Този тип коли са от нисък и среден клас, взимат ги предимно престъпници от провинцията. Особено Шкода се краде вече изключително рядко и то, ако на някой возилото се развали, а после са му нужни части.
Прави се поръчка и групи от провинцията идват, взимат и си тръгват“, коментираха униформени. Опожарената Шкода е открита няколко часа след похищението в района на Панчарево. „Тони и Вихра постоянно чакат вести. Не спират да си гледат телефоните, особено като научиха, че „Наглите“ се свързвали само чрез съобщение“, разказват приятели на двойката.
https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/ekskluzivno-izpluvakha-novi-razkritiya-za-pokhititelite-na-adrian-dramata-se-zaplita-zloveshcho_news540735.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024