Криминално

Изплува сензационна версия за похитителите на Адриан! Гледали го като писано яйце, давали му сандвичи и органична вода…

Изплува сензационна версия за похитителите на Адриан! Гледали го като писано яйце, давали му сандвичи и органична вода…

1504181911-1504167117-adrian-1
Адриан Златков, който беше освободен срещу подкуп, още не е потвърдил, че ще даде показания, съобщава bTV. Според експерти е много е вероятно групата, която го отвлече, да е включвала хора, които са били част от обкръжението или от приятелския кръг на младежа.
От МВР засега не коментират случая официално, oт прокуратурата също с обяснението, че не е възможно да се прави портрет на групата, извършила отвличането, защото няма второ престъпление и почеркът няма как да бъде проследен. Две са основните версии, по които се работи. Все още водеща е, че отвличането е извършено заради неуредени бизнес отношения. В прокуратурата има само едно разследване по случая и то е за отвличане.
Златков, който бе отвлечен и прекара 12 дни в плен, е бил държан в изба. Това съобщава „Телеграф”, позовавайки се на антимафиоти. Момчето е било хранено редовно със сандвичи. Яденето му било носено от четирима мъже, които винаги влизали при него с маски. 25-годишният син на шефа на „Софавто” беше похитен на 30 август рано сутринта близо до дома му в село Герман.
Трима бандити със сива „Шкода Фабия” комби със син буркан, го похитиха, а на следващия ден баща му започнал да получава есемеси с искане за откуп. Златков-младши бе освободен в неделя вечерта. Похитителите се държали добре с Адриан, споделил той пред близките си. Не е бил тормозен, бит, измъчван или както правеха Наглите – да режат части от ушите или пръстите му.
Отвлеченият се държал изключително мъжки, не е изпадал в истерии. Най-големият проблем според разследващите идвал от факта, че е държан в изба без прозорци и 12 дни не е виждал слънчева светлина, което оказало влияние върху психиката му.
Със Златков-младши от вчера е започнал работа психолог, за да опита да намали емоционалния белег от отвличането. При Адриан влизали през цялото време само четирима мъже, които криели лицата си с маски.
Носели му различни сандвичи и органична минерална вода марка „Нестле Пюр Лайф”, разкрил той пред спецченгетата. Интересното на този вид е, че е на цената на обикновена вода, но е пречистена и се добивала от сертифициран ледник.

https://www.blitz.bg/kriminalni/prestplenie/pokhititelite-gledali-adrian-kato-pisano-yaytse-davali-mu-sandvichi-i-organichna-voda_news543134.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024