СВЯТ

КНДР нарече Тръмп „гангстер и хулиган“ от трибуната на ООН и се закани: Ще направим невиждано изпитание на водородна бомба в Тихия океан!

КНДР нарече Тръмп „гангстер и хулиган“ от трибуната на ООН и се закани: Ще направим невиждано изпитание на водородна бомба в Тихия океан!

1506056045-1
Министърът на външните работи на КНДР Ли Ен Хо, който в момента се намира в Ню Йорк за участие в сесията на Генералната асамблея на ООН е заявил, че са възможни ответни мерки на речта на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той заплаши, че като отговор на това страната може да направи „невиждано изпитание на водородна бомба в Тихия океан“, съобщава южнокорейската агенция Рьонхап.
„Не знам какви точно мерки ще се предприемат, това е работа на другаря Ким Чен Ин“, казва севернокорейския външен министър. Самият лидер Ким Чен Ин нарече речта на Тръмп „безумна“, а него самият – „гангстер и хулиган, който си играе с огъня“ и заяви, че обмисля свръхжестоки контрамерки в отговор на изявлението му, в което той обеща да разруши Северна Корея, ако тя заплашва сигурността на САЩ.
По-рано Русия и Китай предложиха на КНДР да обяви мораториум на удрените изпитания и пускането на ракети, а Южна Корея и САЩ – да се въздържи от провеждането на учения в региона, за да се постигне стабилизация на ситуацията на полуострова, но това така и не бе прието.

https://www.blitz.bg/svyat/kndr-otpravi-zlokobna-zakana-km-sashch-ot-tribunata-na-oon-shche-napravim-nevizhdano-izpitanie-na-vodorodna-bomba-v-tikhiya-okean_news545353.html

СВЯТ

More in СВЯТ

санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17810205_40_0

САЩ: Има вероятност да влезем в конфликта между Русия и Украйна с наши военни

май 6, 2024
байдъъън

Der Spiegel разтърси света с огромна бомба за Байдън!

май 6, 2024
ezgif-6-3038cd6737

Арестуван украински депутат: Кабинетът на Зеленски е в паника

май 5, 2024