Криминално

Край на версията за наргиле! Ето за какво е бил фаталният скандал, довел до убийството на Никол в асансьора! СНИМКИ

Край на версията за наргиле! Ето за какво е бил фаталният скандал, довел до убийството на Никол в асансьора! СНИМКИ

 1504264967-deb28752fe40a4a29cbec8f1ee2fc42f

 

Най-вероятната причина, довела до  кървавото убийство на 11-годишната Никол,  е скандал за целувка в асансьора, разбра БургасИНФО от отлично информирани източници.

  В момента разследващите работят по версията, че Иван е опитал да я целуне, но тя се възпротивила, което отприщило агресията на тийнейджъра. В пристъп на ярост той я пробол с нож в сънната артерия. За лош късмет  в онази неделя (20-ти август) малко от съседите са били  вкъщи и Никол  умира в асансьора без те  да подозират, че е там. Момичето е кървяло поне 10 минути, а трупът е намерен малко преди 17:30ч. от дете, което живее на третия етаж.

  

  В първите часове никой от разследващите няма представа коя е убитата  – тя  е без документи и без телефон. По тялото й няма признаци за опит за сексуално насилие.

  Как полицията разкри  самоличността на Никол и направи заключение, че Иван е убиецът?

  Ето хронологията 

  В 01:55ч. на 21-ви август майката на Никол подава сигнал, че дъщеря й е изчезнала. Тя съобщава, че през деня момичето е било облечено с къси розови панталонки и е носило маратонки  Adidas. Описанието се оказва ключово, защото съвпада напълно с това на открития труп. Полицията разбива профилите на Никол в социалните мрежи и вижда чатовете й с Иван. В 03:30ч., само час и половина по-късно, нахлува в дома на 15-годишното момче в блок  96 в к-с „Меден рудник”, който се оказва на не повече от 700 метра от местопрестъплението – вход Б на блок 108. Иван прави самопризнания и посочва къде е изхвърлил ножа –  в кошче на площадката на четвъртия етаж на  бл. 108. Цяла нощ охранителна полиция пази входа и не допуска външни лица и журналисти.

  

  В 04:00ч. криминалистите се връщат на мястото и откриват  оръжието на убийството на посоченото от Иван място.

  БургасИНФО първи съобщи, че задържаният е именно 15-годишно момче на име Иван от к-с „Меден рудник”. От съображения за сигурност не публикувахме профила му в социалната мрежа, от който е следвал Никол. След жестоката драма, наша читателка ни съобщи, че той е правил опит да комуникира и с нея в социалната мрежа, но тя го оставила без отговор.

  

  Едно от предположенията е, че подрастващият младеж е бил активен във фейсбук и не е било необичайно да си пише с непознати дами. Така става и срещата с Никол. 11-годишното момиче обаче е само един от общо 3600-те му приятели във фейсбук, повечето от които жени.

  

  Какво  е правил Иван във фаталната неделя и видели ли са го съседите да си играе пред блока в часа на убийството?

  „В неделя го закарах с колата до апартамента ни в ж.к. „Меден рудник“ и го оставих там, след което се върнах в село Братово. Той е излязъл после да играе пред блока, бил е с едни стари чехли, тениска и къси панталони”, заяви бащата Димитър пред БургасИНФО. По думите на мъжа той е оставил сина си в 12:30 часа у тях.

  

  Какво обаче се случва между 12:30ч. и 17:00ч.?

  Ден след ареста се срещнахме с майката и един от племенниците на момчето. Според племенника – Иван се е прибрал от село, изкъпал се е и е излязъл да играе пред блок 96.

  

  „В 16 часа ми се обади да ме пита дали да ме чака на спирката, отвърнах му: „Недей“. Каза ми, че ще ходи до магазина, а аз му казах, че нямам пари в мен, затова да ме чака да се прибера. Аз като си дойдох, той беше пред входа и после отиде до магазина, след което си дойде вкъщи”, кълне се майката Донка.

  Новината, че момчето е задържано за убийство се оказа шок за съседите, с чиито внуци соченият за убиец играе често.

  „Той е кротък,  мил и добър. В този ден играеше пред блока”, заяви съседка пред БургасИНФО. В колко часа обаче е играл обаче остава загадка. Според продавачките в най-близкия магазин Иван да е убиецът звучи твърде невероятно.

  

  Кой всъщност е Иван?

  Иван не е обикновен тийнейджър. Той е дете със специални  образователни потребности – учи и възприема по-бавно.

  

  Според майка му отговаря с да на всичко, което бъде попитан, страхлив е, не е склонен на агресия и не може да борави с нож и дори с вилица и лъжица. Всички потвърждават, че навън е едва ли не беззащитна жертва за по-големите, а дори и по-малките, решили да се дразнят с него. Той учи с ресурсен учител. До осми клас е бил в ОУ „Найден Геров”, а от септември е щял да бъде в ново училище. Иван не е имал диагноза, определяща го като психично болен. Той е бил дете със забавено развитие. И тук идва въпросът – какво са забелязали в училище? По какъв план е учил и занимавал ли се е с него училищният психолог, забелязал ли е, че от дете със СОП може да се превърне в дете в риск. Отговор няма. Свързахме се с директорката на ОУ „Найден Геров” Гинка Дикова, която логично не може да даде информация и започна да цитира членове от закона, които й забраняват да дава подробности за непълнолетни. Нея рабираме, но не и институциите. Защото обществото и най-вече родителите имат нужда точно от информация какви грижи се полагат за децата със СОП и конкретно дали в този ученик са забелязвани признаци на агресия. Вместо това обаче  втора седмица ни занимават с нещо далеч по-лековато – пушенето на наргиле, което е на мода „само” от 2 години. А защо с наргиле – защото бе посочено като първоначалния, вече издишащ мотив за убийството.

  

  Според прокурор Георги Ханджиев всички доказателства, че Иван е извършил убийството са на лице

  Полицията и прокуратура са сигурни, че Иван е извършителят и твърдят, че имат достатъчно доказателства. Всички обаче искаме да знаем дали сред тях са й дрехи на момчето, опръскани с кръв от Никол, защото асансьорът е бил като кървава баня. Също дали някой го е видял да излиза от вход Б на бл. 108, изцапан с кръв.

  

   Това са въпроси, на които много дълго няма отговор, въпреки че питаме. Ако следствието има 100% доказателства може просто да ги представи, както каза и за намерения нож. В този сучай въпросите са повече от отговорите – защо Иван е носил  нож и какво са правили в бл. 108, само допълват дългия списък.

  Едно обаче е сигурно. Иван се е впечатлил от новините за убийството. Часове преди някой да подозира, че безжизненият труп е на Никол, момчето стои  вкъщи и отново е във фейсбук. Докато скролва по екрана на телефона си вижда новината за убийството  и по думите на племенника я показва на сестра си с думите:”Виж, како, станало е убийство. Ще споделя линка”. След това следи и споделя всички новини, които намира на убитата в асансьора, сред тях и от БургасИНФО. На следващата сутрин той самият е новина.

   burgasinfo.com

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024