Русия

Операция „Възмездие-2“ : Подводницата „Великий Новгород“ удари с крилати ракети джихадистите, които стреляха по руски бойци в Сирия! (ВИДЕО)

Операция „Възмездие-2“ : Подводницата „Великий Новгород“ удари с крилати ракети джихадистите, които стреляха по руски бойци в Сирия! (ВИДЕО)

1506077819-1
Подводницата „Великий Новгород“ на Черноморския флот на Русия извърши изстрелване на крилати ракети по обекти на терористите от Ислямска държава в Сирия. Изстрелването е било извършено днес под водата в акваторията на Средиземно море в 10 часа и 11 минути руско време.
Целите на поражение са били обекти на бойци от „Джебхат ан-Нусра“ в провинцията Идлиб. Разстоянието до самите цели е било около 300 километра. „С внезапен ракетен удар в провинция Идлиб са били унищожени важни пунктове на управление, бази за подготовка и бронетехника на терористи, участвали в опита за пленяването на 29 руски военни на север от провинция Хама“, се казва в официалното съобщение на руското военно министерство.
В него се отбелязва още, че данните за обективен контрол са потвърдили поражението на всички набелязани цели. На 19 септември терористите от „Джебхат ан-Нусра“ предприеха настъпление в близост до град Хама и успяха да се вклинят в отбланата на сирийската армия на 12 километра.
Една от главните им цели бе окупирането на подразделения на руската военна полиция, изпълняващи задачи на наблюдателния пункт за контрол на деескалацията. В обкръжение се оказаха 29 руски военнослужещи. В резултат на действията на силите за специални операции и сирийските спецчасти обкръжението на терористите бе разкъсано и взводът на военната полиция успя без загуби да влезе в район, където са разположени правителствени войски.
В хода на операцията трима руснаци от силите за спецоперации са били ранени. ВИДЕОТО ТУК:

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024