Коментари

Поръчкови лайномети!

Поръчкови лайномети!

me-1

Самовлюбен, самодоволен, безсрамен – това са малка част от определенията, които най-много прилягат на един от редовните поръчкови лайномети на ГЕРБ, активирани в очевадната нова кампания срещу президента Радев. Този път всезнайкото Антон Тодоров, който отново е на линия, за да бърше омазаните задници на „Шайката“, размаха хвърчащ документ от 2014 г. и сравни държавния глава с клюкарка от „Женския пазар“. Позволи си да го упрекне в лъжа и лобизъм уж с „опорни точки“ за предходния редовен кабинет в полза на шведския авиопроизводител. А всъщност въпросният документ доказва единствено това, че Радев (по искане на тогавашния премиер Орешарски) е подготвил материал, съдържащ съвсем нормални въпроси за обсъждане с всеки един от подалите оферти за доставка на самолети.
„Разбирачът архивар“ Тодоров обаче отива още по-далеч и изпада в любимите си конспирации. Да се говори с днешна дата за „президент-гейт“ и други подобни фантасмагории, издава първосигнална яловост, чиято цел е само омаскаряване на „противника“ и обслужване на американската страна, откъдето всъщност идва поръчката за атаката. Аргументи не просто липсват, като такива се пробутват голи нападки и квалификации с истерични изводи, достойни за пациенти на някоя психиатрия.   
Всеизвестно е, че Орешарски е финансист, а Радев по онова време е бил шеф на авиацията. Какво странно има в това премиерът да го търси за мнение какви изтребители да купи държавата? Изглежда обаче, че в главата на Тодоров се въртят само комисиони, защото той определено не е спец по „Грипени“-те. Е, той ли е правилният човек, който да определи кой да ги взема? А точно той да влиза в ролята на морален стожер на сегашните си работодатели, които довчера плюеше, е най-малкото гнусно. Ако управляващото мнозинство и заспалият кабинет „Борисов 2“ си бяха свършили работата и не бяха определили с присъщата некомпетентност краен срок за избор на изтребител, нямаше да се налага служебният Герджиков да го определя. Защото, за разлика от Борисов, Герджиков се оказа, че държи на думата си и на сроковете и ги спазва. Не си върти задника и езика като всеки ГЕРБ-ер, вкл. и въпросният автор на „Шайка“.
Нещо повече – от поредното му участие в поредната телевизия се разбра, че в ГЕРБ имало „стражи“ и той, както и Тома Биков, и Спас Гърневски, „като ги отвържат, ставало…“ Сега на абсолютно голо място Тодоров измисля атака срещу Радев. Очевидно планирана другаде, с разработени етапи, с раздадени политически роли. Интересно, в какво амплоа ще се представи той, като го изритат от ГЕРБ след време. Митоди вече го видяхме, но това е друга тема.
А дали пък Борисов умишлено не купува измекяри, само и само да спрат да се ровят и да шумят за управляващата мафия. Не може да се отрече тази виртуозна хитрост от страна на върхушката на ГЕРБ. Видно е, че днес въпросният „страж“, инсталиран на нейната хранилка, по ирония на съдбата, има за задача да крепи същата тази мафия и за назидание – да обира попържните и на чужди, и на свои. За да се види докъде може да стигне човешкото падение.    

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

Коментари

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024