ОБЩЕСТВО

Проф. Божидар Димитров сензационно: В един от намерените потънали в Черно море кораби има злато за 2 милиарда паунда!

Проф. Божидар Димитров сензационно: В един от намерените потънали в Черно море кораби има злато за 2 милиарда паунда!

1481535491-bojjj
„Морското дъно е най-големият музей в света. В Черно море под 100 метра има сероводород и дървото не гние. Потънал дървен кораб, а те всички са били такива, се запазва идеално. Навсякъде другаде, в Егейско, Мраморно и други морета те изгниват“. Това заяви  директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров.
По-рано днес бяха открити уникални находки в Черно море, за които се твърди, че могат да преобърнат историята ни. „Сега остава водолазите да вдигат един по един корабите.
1505837540-1505829433-nakhodka
Винаги може да изплува нещо сензационно като находка, но нека не очакват злато и сребро по една проста причина. Тези кораби са търговски и са с вместимост от 30 до 150 тона. Те пренасят жито, кожи, месо, солена риба до големите консумативни центрове на древността. Това са Константинопол, Истанбул, Атина, Венеция и т.н., поясни историкът пред медията ни.
„Пари и злато те не носят със себе си, а бележки. Винаги е възможно да има и злато. Например един кораб, който е носил златни гвинеи за 2 млрд. днешни паунда – „Черният принц“, е потънал при една черноморска буря. Отивал е да плаща заплатите на английските и френските офицери, които са се сражавали в Кримската война. Има и други сведения, но много редки“, разкри директорът на НИМ.
„Историята не може да се преобърне. Историята е това, което се е случило, и то не може да се промени. В общи линии ние знаем какво се е случило, но можем да внесем много нови елементи и информация в нея“, заключи Божидар Димитров.

https://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/prof-bozhidar-dimitrov-senzatsionno-pred-blits-samo-v-edin-ot-potnalite-v-cherno-more-korabi-ima-zlato-za-2-miliarda-paunda-imeto-mu-e_news544733.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024