СВЯТ

Тържество на малоумието! На ръба на банкрута Украйна е готова да плаща фантастични цени за американските въглища!

Тържество на малоумието! На ръба на банкрута Украйна е готова да плаща фантастични цени за американските въглища!

укр1505719542-aaaa-pristanishche-kranove
С хляб и сол посрещнали в Украйна първата партида американски въглища. Пристанището било украсено с американски флагове, изпълнен е националния химн „Ще не вмерла” и е проведена „петмитка на ненавист към Русия”, пише zelv.ru.
Украинският министър на инфраструктурата Владимир Омелян казал: „Първата причина за доставка на въглища от САЩ е нашата пълна независимост от Русия. Украйна стана последният бастион в Европа. И ако ние не сдържахме руската агресия, то руските танкове биха стояли във Варшава или по далеч на Запад”. Тази „независимост” на Украйна й излиза прекалено скъпо, като плаща въглищата по 113 долара за тон – това е двойно повече, отколкото антрацитът от Донецк.
Люк Попович, вицепрезидент на националната Асоциация на минната промишленост, казва: „Те разбира се пращат за въглищата по-скъпо. Не мога да кажа колко, но Украйна надплаща. Търговска тайна. Цената наистина е завишена и това е плюс за нашите миньори. Сега мнозинството от американските миньори средно заработват 86 000 долара годишно (7200 долара месечно и това е добра печалба.”
В Украйна следната месечна заплата е 130 долара и е естествено с толкова пари да не може да се изкара зимата, защото две трети от доходите отиват за храна. Задава се преминаване на украинските АЕЦ на американски уран. В отговор на американските дарове Киев трябва да вдигне данъците или да проси нови траншове от западните банки.
Дългът на Украйна нарасна на 76 млрд долара при зле работеща промишленост и необуздана корупция. Само тази година трябва да се издължат 2 млрд долара плюс проценти по облигациите – общо 3,3 млрд. Следващата година кредиторите ще приберат 4 млрд, а през 2019 г. – 13 млрд.

https://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/na-rba-na-bankruta-ukrayna-e-gotova-da-plashcha-fantastichni-tseni-za-amerikanskite-vglishcha_news544340.html

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024