Криминално

Абсурд по нашенски: След тригодишно издирване откриха открадната кола на наказателен паркинг! Глобата е космическа (ВИДЕО)

Абсурд по нашенски: След тригодишно издирване откриха открадната кола на наказателен паркинг! Глобата е космическа (ВИДЕО)

big_5

МВР издирва открадната кола на пенсионер в продължение на три години. Всичко започва през 2014 г., когато 20-годишният автомобил на Димитър Радев изчезва от центъра на София, до НДК, съобщава „Нова телевизия“.

„Веднага се обадих в полицията. Те иззели някакви записи от камера. Пуснаха ми записа, на който се виждаше как си идва от пресечката крадецът, оглежда се, отива към колата, влиза в нея с приспособление. След 10 секунди колата тръгна и изчезна”, разказва Димитър.

МВР впряга ресурс. Прокуратурата също. И започва голямото търсене – и на крадеца, и на автомобила. То продължава около половин година.

„Междувременно получихме съобщение от Районната прокуратура, че това досъдебно производство се спира. Не могат да намерят колата, нито крадеца”, казва Димитър.

За него случаят приключва.

Минават още две години и половина. Това лято неочаквано пенсионерът получава писмо от Община Искър. В него пишело, че трябва да отиде до наказателния паркинг в квартал „Дружба” в тримесечен срок, за да прибере отдавна забравената си кола.

Сметката за тригодишния престой на наказателния паркинг се оказва солена – близо 16 000 лева.

Абсурд, но факт, признават от МВР и от Центъра за градска мобилност. Крадецът свалил акулмулатора на колата и три дни по-късно я оставил до Женския пазар, в зона за платено паркиране. Оттам „паякът” я вдигнал.

От „Градска мобилност” не знаели, че автомобилът се издирва. Нямало и как да разберат, твърди директорката на отдела Румяна Милова.

От МВР ще проверяват защо разследващите кражбата не са разбрали,че автомобилът е бил на наказателния паркинг цели три години.

Сега Димитър дава откраднатата кола за скрап, тъй като се е амортизирала. Но мисли да съди МВР и „Градска мобилност”. ВИДЕОТО МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ ПРЕЗ ТОЗИ ЛИНК:

https://www.vbox7.com/play:409c6b819a

 

Нова тв, Петел, Епицентър

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024