ОБЩЕСТВО

Вижте новите шокиращи измами и уловки на М-Тел! Хиляди българи попаднаха в капана и вече плащат допълнително без да знаят!

Вижте новите шокиращи измами и уловки на М-Тел! Хиляди българи попаднаха в капана и вече плащат допълнително без да знаят!

телефон1505830211-telephone-586268-960-720

Предоставяме ви новите трикове на българския монополист Мтел, който от няколко месеца определено наглее и не зачита правата на своите лоялни клиенти.
Тук накратко ви изброяваме новите методи, с които се взема сериозна сума пари от всеки клиент на фирмата всеки месец, а по-долу подробно ви описваме случаите на хилядите ужилени:
1. Вече всичко в Мтел е на една партида. Телефони,  Сметка за интернет, Сметка за телевизия…
Разбира се, за това никой не ви уведомява! Казват ви – имаме вътрешни общи правила, те се променят всеки път, без ваше съгласие. Може да ги прочетете на сайта ни.
Това нещо е упоменато с много малки букви и във вашия договор. За това – няма как да ги съдите!

2. Ако не сте си платили сметката за gsm-a, те не ви спират само телефона, спират на момента абсолютно всичко, което се води на тази партида!!! И трябва да си платите всичко до стотинка. Ако си платите само телефона – те няма да ви пуснат телефона, задължително е всичко да платите!

3. Всеки sms от оператор към вас, за това че не сте си заплатили навреме се заплаща от вас – 2.00 лв.! За това гледайте да платите незабавно – защото понякога sms-ите с напомнянията стигат до 4-5 и сметката ви нараства с 10.00 лв. отгоре.

4. Всеки разговор на *88 вече не е безплатен. В зависимост колко говорите плащате в края на месеца определена сума.

5. Ако желаете все пак на вашето име да няма толкова много неща, които описахме в точка 1, то може да прехвърлите на други хора – телевизията, майкито, интернета.
За всяко прехвърляне обаче плащате 12 лв.!!! Но те пак не ви уведомяват, просто накрая на месеца тези 12 лева за всяко едно прехвърляне са в сметката ви!

6. Вече ви спират телефона само за една неплатена сметка. Преди срокът бе за две. Сега ако не сте заплатили до 40-ия ден, телефонът ви е спрян. Естествено има и такса включване. Гледайте да заплатите още на първия ден – таксата е малко над 1 лв., ако се забавите с 2 дни – над 2 лева, 3 дни – вече гони 4 лв.

7. Ако пожелаете все пак да ви направят справка на партидата на ваше име, която описахме в точка 1 – всеки от хората обучени в магазини на Mtel ви казва – ние нямаме достъп!
Ако сметката за Майки, Телефон, Интернет, Телевизия примерно ви е 150 лева, те не желаят и не искат да ви направят разбивка. Така не знаете какво плащате изобщо!

Така че да живей – обирджийте са навсякъде. След като вече не могат да ни цакат с роуминг, сложиха безумни пари на всичко друго, което контролират!

Ето и писмото на редакционния ни и-мейл:

“ От Мтел са станали МНОГО, МНОГО НЕКОРЕКТНИ И ОПИТВАТ ДА ГО ИГРАЯТ МОНОПОЛИСТИ НА ПАЗАРА.
Първото за което ни начислиха сметка – предишният ни договор с Близу е бил на наш стар телефонен номер. Сега вече имаме договор с Мтел, в който е записано че сметката ще се води на нов номер. Но те явно това не го взимат напредвид, защото получихме огромна сметка – след като проверихме установихме, че те са сложили сметката ни за юли на стария телефонен номер, който не е наш. Хем плащаме чужда сметка, хем в договора вече не е този номер. Сега е пуснат казус до управата на Мтел, защото не знаели как да процедират. На * 88 се обадихме да ги уведомим, че това не е коректно и че желаем да се премахне този стар номер, който вече не е наш. Нямало проблеми. След 10 дни отивам в Мтел да си плащам сметката и о – ужас, 12 лева за това че сме искали да прехвърлим сметката от един на друг номер. Е как така? Нали не ни казаха, че е платено? А и нали в договора ни вече сме дали нов телефонен номер? И за това подадохме оплакване.

Второто за което ни начислиха сметка – таксата за втори тв приемник в договора ни изрично е упоменато една промоционална сума, те я завишили двойно. Провериха договора, заядоха се че е правен по телефона, че не е подписан от нас, но не е подписан и от тях. И след като им скръцнахме със зъби, че по тази логика, ние договор с тях нямаме, да си вземат цялата апаратура и че няма да им плащаме 2 месечни такси, се кротнаха и намалиха сумата.

Третото, за което този път вече наистина сериозно заслужават бой. Не си бях платил телефона. И о, изненада – ВЕЧЕ СЛЕД КАТО НЕ СИ ПЛАТИШ ТЕЛЕФОНА, ТИ СПИРАТ ВСИЧКО КОЕТО Е НА МТЕЛ И Е НА ТВОЕ ИМЕ! Това било по партида, вече така се водело, без да ни уведомят. И нищо, че сме си платили телевизията и интернета. Спряха и тях, както и на детето Майки-то. Защото не сме си платили телефонната сметка… Та да знаете, всичко е навързано при тях като свински черва! А и последно – преди спираха телефона за две неплатени сметки. От август месец спират само за една. Което е адски кофти. Даже не ти дават и гратисен период. Още година и половина и прекратяваме всякакви контакти с тези хорица… България за тях явно е джунгла, а не страна от ЕС. Е като е така – вървете на майната си.“

Пан БГ

http://www.pan.bg/view_article-6-405777-vizhte-novite-shokirashti-izmami-na-MTEL-hilyAdi-bylgari-popadnaha-v-kapana-i.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

малинов

Цената на тока скача от 1 юли – няма как иначе, обяви енергийният министър

май 12, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
171544294712064

Трагедия! Наш спортист почина само на 38 години

май 11, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024

Топ 5 тенденции в онлайн казината през 2024 г.

май 11, 2024