ИНЦИДЕНТИ

Екшън в небето! Цяла Германия се скова в ужас от тази прощална маневра на командир на лайнер Air Berlin с 200 пътници на борда! (ВИДЕО)

Екшън в небето! Цяла Германия се скова в ужас от тази прощална маневра на командир на лайнер Air Berlin с 200 пътници на борда! (ВИДЕО)

1508434060-1

Пътнически лайнер A330 на авиокомпанията Air Berlin едва не се вряза със зданието на летището в Дюселдорф. Кадри от кошмарния инцидент са качени в YouTube. На видеото се вижда как самолетът прелита на минимална височина над терминала, а пистата за излитане и кацане остава зад него.

По информация на Sputnik Deutschland опасната маневра е била изпълнена от първия пилот на Airbus A330, който летял по маршрута Маями-Дюселдорф с 200 пътници на борда. Уточнява се, че пилотът неотдавна научил, че ще бъде уволнен заради фалита на авиокомпанията.

„Ние искахме достойно и емоционално да се сбогуваме с всички“, заявил командирът, цитиран от ZDF.

Пилотът подчертал, че повторното кацане било одобрено от авиодиспечерите.  Пътниците в лайнера и на летището обаче били шокирани и изплашени до смърт.

„Аз изведнъж си спомних за 11 септември и за катастрофата с A320 във Франция“, разказва един от пътниците на борда пред Focus. Очевидец, който наблюдавал от летището „прощалния жест“ пък споделя: „Имах чувството, че лайнерът няма да успее с маневрата и ще се вреже в терминала“.

Официални представители на авиопревозвача са осъдили решението на командира на екипажа като противоречащо на изискванията за сигурност и са обещали да направят разследване.  ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК:

 

 

https://www.blitz.bg/intsidenti/tsyala-germaniya-se-skova-v-uzhas-ot-tazi-proshchalna-manevra-na-komandir-na-layner-na-air-berlin-s-200-ptnitsi-na-borda-video_news551864.html

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024