Катастрофи

Ето я българската студентка Йоана, която загина преди ден в зверска катастрофа в САЩ, излязоха подробности за трагедията! (СНИМКИ)

Ето я българската студентка Йоана, която загина преди ден в зверска катастрофа в САЩ, излязоха подробности за трагедията! (СНИМКИ)

1509279489-1

При катастрофа край път I-75 в петък вечерта е било убито 23-годишно момиче от България, което учело в Berea College, пише kentucky.com, издание от едноименния щат. Джоана Иванова е била убита в близост до изход от магистралата номер 77, предаде „Блиц“.

 1509279492-2

Четирима души са били в колата и един е бил в пикап, замесен в инцидента, казват от полицията.   Четиримата оцелели са до един тежко пострадали, според говорителя на полицията от Медисън Каунти Джими Корнелисън. Един е бил отведе до болницата „Св. Джоузеф Береа“, а другите в съседна болница. Според предварителните коментари от полицията, един от факторите за случилото се е „многото алкохол“. Berea College е сред най-престижните учебни заведения в САЩ и света.

Приятелите и близките на младата и талантливата българска студентка Йоана Георгиева, загинало при зверска катастрофа в САЩ, са съкрушени от смъртта й. Те не спират да изразяват съболезнованията си за смъртта на младото момиче, на което всички предвещават бляскава университетска кариера. 23-годишната Йоана Георгиева следва в престижния Berea College правни науки.

През април тя се сгодява за американеца Донтез Линдзи, син на университетски преподавател и двамата нямат търпение да сключат брак. Самият Донтез е неутешим. Той се разминал по чудо с катастрофата. В петък вечерта, когато става инцидентът, младежът бил със свои приятели и трябвало да се срещне по-късно с Йоана.

Младата жена издъхва на край път I-75 в близост до изход от магистралата номер 77. Според местните издания катастрофата е станала между лека кола – седан и камион. Ударът е бил толкова тежък, че седанът е бил буквално срязан наполовина, а задната седалка е хвърлена на 100 ярда от мястото на аварията.

Джоана е седяла на задната седалка на колата и е единствената загинала в тежкия инцидент. Ранени са тримата, пътували в колата, както и шофьорът на камиона.  Йоана заминава от родната Стара Загора за Америка, където е приета в университета. За последно се вижда с близките си през декември 2016 година, когато пътува до България, за да изкара коледните празници с тях.

https://www.blitz.bg/intsidenti/eto-tova-e-blgarkata-yoana-koyato-zagina-pri-zverska-katastrofa-v-sashch-snimki_news554076.html

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023