Криминално

Ето я Иванина, която мами наред за жилища от името на Борисов и Фандъкова! Това, което разкри обаче, взриви нета още повече…

Ето я Иванина, която мами наред за жилища от името на Борисов и Фандъкова! Това, което разкри обаче, взриви нета още повече…

ИВАНИНА660_c2e4c6db93fdc686324c675af2ad35ed-496x310

„Аз няма да кажа, че някой ми е давал пари. Никой лично на мене. Аз общински жилища не мога да раздавам, самата аз нямам дом. Живея под наем от 400 лв. “, каза в сутрешния блок на Би Ти Ви Иванина Друндина,  срещу която десетки хора се оплакват, че ги е измамила с обещание за общински жилища.

Миналата седмица БТВ показа измамени хора, които разказват как са платили между 8000 и 45 хил. лв. за закупуване на евтини общински жилища. Всички те дали парите си на жена, която се представяла за близка на кмета на София Йорданка Фандъкова и на премиера Бойко Борисов.

Днес телевизията показа Иванина, жената, която според потърпевшите, ги е измамила.

Верка Стоянова е първата от няколко зрители, които се свързват с телевизията, за да разкажат, че са били жертва на една и съща измама. Непозната жена, която се казва Иванина, спечелила доверието им във „Фейсбук“ и обещала да уреди да си купят евтино жилище.

След неуспешните опити да открият Иванина на официалния й адрес, от свои източници БТВ научават къде живее семейството й. На място на екипът им отваря непознат мъж, който твърди, че на адреса няма Иванина. След няколко минути обаче жената излиза.

Тя представя съвсем различна версия на историята с Верка. „Ние имахме с нея съвсем други отношения. Пари в заем, но не и пари, за да й уреждам такива работи“, твърди Иванина. По думите й тя е получила от Верка 10 хил., които „така се случи, че станаха 20 хиляди“. „Без срок за връщане“, пояснява Иванина.

Друг мъж твърди, че е дал на жената пари за общинско жилище, тъй като тя го убедила, че може да го закупи много евтино – на цени от 25 до 40 хил. лв.

„Никой за нищо не съм убеждавала“, заяви Иванина. „Аз общински жилища няма как да раздавам, защото самата аз нямам дом“, допълва тя, като отказва да коментира за какво са й давали пари.

По повод твърденията, че Иванина урежда общинските жилища с помощта на кмета Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов, тя казва, че никога не го е правила. „Аз не мога да се възползвам от името на г-жа Фандъкова и на г-н Борисов. И лично ще ги потърся, за да се извиня, когато приключат нещата, за замесване на тяхното име от моя страна“, допълва Иванина.

Жената е категорична, че никого не е измамила. „Гледам си децата, имам пет деца. Работила съм сервитьорка, мъжът ми прави покриви. Аз никого не съм измамила. Аз мога да докажа, че с пари не разполагам“, допълва тя.

Иванина е категорична, че оттук нататък ще разговаря по темата само с адвокат. Изправени пред неловка ситуация, потърпевшите имат труден избор – да признаят пред разследващите, че са искали да платят подкуп за евтин общински имот или да преглътнат, че са били твърде наивни.

„Никога не съм изпращала имейли от името на Йорданка Фандъкова. Работила съм съм като сервитьорка, мъжът от 13 г. ми прави покриви“, оправда се Иванина.

„Хората много лесно се лъжат, защото си мислят, че всичко става по втория начин. Тази жена не изглежда по-различно от роднина на някой, който работи в общината. Много хора са отчаяни, защото нямат жилища. Какво е това масово търкане на билетчета? Израз на отчаяние“, каза специалистът по сигурността Николай Радулов. Хората си нямали представа колко лесно може да се направи адрес от всяко има, в това число и от името на премиера.

„Трябва да има повече пропаганда от страна на МВР, за да не се лъжат толкова лесно. Един познат казваше навремето: Докато има такъви балъци, ще има такива, които да ги лъжат“, поясни ген. Тихомир Стойчев, бивш шеф на ЦС БОП.

http://vchas.net/364316/

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024