Русия

ЖЕГА! САЩ разположиха край руските граници механизирана дивизия, Москва отговаря с още ракети „Искандер“ в Калининград!

ЖЕГА! САЩ разположиха край руските граници механизирана дивизия, Москва отговаря с още ракети „Искандер“ в Калининград!

искандер1661401-3
Докато в Полша и в страните от Балтика преминаваше вълна от антируска истерия и се правеха изявления за „предстоящо руско нахлуване”, Пентагонът скрито увеличи своите сили в тези страни. Това заяви официалният представител на МО на РФ генерал-майор Игор Конашенков.
Руско-беларуските учения „Запад-2017” завършиха в обявения срок. Истерията в Източна Европа се смени с тишина и амнезия, пише eadaily.com.
В същото време в Полша и в балтийските страни бе извършена „ротация” на 3 бронетанкова бригада на САЩ. „Цялата техника на тази 3-а бригада (87 танка M1A1 Abrams, тежките самоходни гаубици M109 Paladin, 144 БМП Bradley и още около стотина други машини) трябваше да остане, а личният състав да бъде заменен от военнослужещите на 2-а бригада. Само че те пристигнали в Полша заедно със своята техника и се разположили в района Болеславец, Дравско-Поморске, Торун, Сквежин и Жаган” – съобщи Конашенков.
По този начин на руската граница дефакто вече е разположена не бригада, а цяла механизирана дивизия на ВС на САЩ, където за 2 часа може да бъде прехвърлен личен състав от американската авиобаза Рамщайн в Германия.
Оказа се, че цялата истерия на балтийците и поляците за „руската заплаха” от руско-беларуското учение „Запад-2017” е мошеническо отиграна информационна завеса на операцията на Пентагона по ротацията на бригадите.
Русия може да изпрати още ракети „Искандер“ към Калининград в отговор на последните действия на САЩ в Прибалтика, съобщават руски медии. Изданието се позовава на председателя от парламентарната комисия по отбрана Владимир Шаманов.
Кремъл обвини американците, че незаконно укрепват свои сили близо до руската граница. Москва обяви също така, че американските въоръжени сили „тихо“ са дислоцирали цяла въоръжена дивизия край Русия, което нарушава пакта, уреждащ отношенията на руснаците с НАТО.
Шаманов каза, че Русия ще предприеме контрамерки, за да се противопостави на действията на натовските страни. Той посочи, че една от мерките е разполагането на още ракети „Искандер“ в Калининград. „Искандер“ е балистична ракета с малък обсег на действие, тя може да порази цели на 50 километра разстояние. Основното й предназначение е поразяването на вражески установки, ракети, артилерия и наземни цели.
През последните години отношенията между Русия и Запада се влошиха до нивата на Студената война. След анексирането на Крим САЩ и Европейският съюз наложиха икономически санкции на Кремъл.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/svyat/rusiya-razpolaga-oshche-raketi-iskander-v-kaliningrad_news550233.html

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024