Криминално

Извънредно! Прокуратурата с шокиращи разкрития за намерения вчера мъртъв младеж в София! Най-вероятно това е…

Извънредно! Прокуратурата с шокиращи разкрития за намерения вчера мъртъв младеж в София! Най-вероятно това е…

1464273934-arna-250341-810x0
Най-вероятно откритият вчера в столицата мъртъв младеж е нападателят на медицинска сестра в „Пирогов“. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от „Фокус“.
„По външни белези и по дрехите лицето най-вероятно е същото, което е причинило телесните наранявания на медицинската сестра в „Пирогов“, посочи Арнаудова. Тя уточни, че Софийската районна прокуратура изяснява причините за настъпилата смърт на младежа, но по данни от извършената аутопсия най-вероятно става въпрос за самоубийство.
„Има предварително заключение от вещите лица. Категорично според тях на този етап се касае за самоубийство. Има типични множество височинни травми и няма каквито и да е данни за насилствено причиняване на смъртта. Така че основната версия, по която се работи е за самоубийство. Събирането на доказателства продължава и в този момент“, уточни тя.
По думите й в случай, че бъде потвърдена самоличността на починалия млад мъж, ще се прекрати разследването, което Софийската районна прокуратура е започнала за причиняване на телесна повреда на медицинската сестра, но ще продължи разследването за причините, които са довели до настъпване на неговата смърт.
„Механизмът, който главният прокурор създаде за бързо и незабавно уведомяване в подобни случаи в болнични заведения сработи и незабавно беше уведомена Районната прокуратура и започнаха спешни действия по издирване на лицето, но за съжаление няколко часа по-късно го открихме починало“, отбеляза още Арнаудова. Сигнал за открит във вътрешен двор на бул. „Васил Левски“ човек в безпомощно състояние е бил получен в събота сутринта на тел. 112.
Пристигналият на място екип на Спешна помощ установил смъртта на млад мъж. На мястото е извършен оглед и са предприети процесуално- следствени действия за изясняване на обстоятелствата, довели до смъртта му.
В петък срещу събота през нощта 18-годишен мъж, настанен в токсикологията на „Пирогов” заради употреба на марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра. В резултат в тя е получила тежка лицева травма и мозъчно сътресение. Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в „Пирогов” заради употреба на марихуана. Родителите му отказали на дежурния екип един от двата да остане като придружител с него, защото според тях го дразнят с присъствието си.
Няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да й нанася тежки удари, след което я оставя да лежи на земята в безсъзнание и се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на стая, където се е лекувала пациентка.

18-годишният млад мъж я заставя да му отключи врата и след като тя му казва, че няма ключ той започва да я души. Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката, облечен по тениска и боксерки.

https://www.blitz.bg/kriminalni/izvnredno-rumyana-arnaudova-s-shokirashchi-razkritiya-za-otkritiya-vchera-mrtv-mladezh-v-sofiya_news554112.html

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024