ОБЩЕСТВО

Полицаите ни продължават протеста си от Берлин на 1 ноември!

Полицаите ни продължават протеста си от Берлин на 1 ноември!

ПОЛИЦАИ-ПРОТЕСТ85501_660_370.jpg.pagespeed.ce.1AEjYRVBoT

Приключи поредният национален протест на служителите на МВР в София, където стотици полицаи от цялата страна проведоха митинг на пл. „Народно събрание“ с искане за увеличаване на заплатите с 15%. 

„Протестните действия ще продължат и занапред, но те вече ще бъдат с по-малко хора и с повече плакати на английски език, за да четат чужденците“, каза председателят на Синдикалната федерация на служителите на МВР Валентин Попов.

Той уточни, че ако се наложи, ще протестират и по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Говорител на протестиращите съобщи oт импровизираната трибуна, че предстои протест в Берлин на 1 ноември, където на пресконференция ще бъдат отправени послания към управлението на България, но повече информация за това ще бъде оповестена през следващите дни.

„Исканията ни не са се изменили, те са същите, добави шефът на СФСМВР Попов. „Достатъчно ясно формулирани три искания, с които и седемте синдиката в МВР започнаха протестни действия през юли. Увеличение на заплатите на служителите с 15% тази година, подчертавам тази година; спешни изменения в Закона за МВР и започване на работа по проект за изцяло нов закон за МВР, който да влезе в Народното събрание през 2018 г”.

Валентин Попов посочи, че компромис може да се обсъжда в хода на преговори.

„За компромис и за някакъв опит да се стигне до някакво взаимно приемливо за двете страни решение може да се говори, но само и единствено в хода на преговори. Ние до момента такива преговори не сме започнали.

Има заседание на съвета за социално партньорство, има срещи на представители на политическото ръководство с представители на синдикалните организации, но формални преговори по тези три искания така и не са започнали или ако някой твърди, че са започнали, ще го помоля да обнародва протокол от тях”, каза Попов.

На протестния митинг пред Народното събрание бе съобщено, че в европейска лаборатория е било проведено европейско изследване на българската кубинка (използваните от полицаите обувки), което е показало, че тя е с 28 пункта под европейските изисквания и се е оказало, че дясната пропуска повече от лявата, информира „Фокус“.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/society/63096-Policaite-ni-prodaldzavat-protesta-si-ot-Berlin-na-1-noemvri

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024