Катастрофи

Трагедия на пътя! Бус се обърна в района на Владая, изхвърчали са хора, летят линейки, положението е страшно!

Трагедия на пътя! Бус се обърна в района на Владая, изхвърчали са хора, летят линейки, положението е страшно!

1508771857-sistemen-bufer-6

Бус е самокатастрофирал на пътя София – Перник, ограничено е движението в участъка от село Владая до кръстовище Драгичево, съобщиха от МВР.

 

Сигнал за пътния инцидент е подаден малко след Шофьорът и един от пътниците са изхвърчали през прозорците и са се озовали в канала. 7 души са ранени и състоянието им е тежко. На място са изпратени 3 пожарни, 7 полицейски коли и 7 линейки. Образувало се е огромно задръстване и придвижването на техниката е затруднено. Останалите автомобили, участващи в движението се отклоняват по обиколен път. От Перник са извикани линейки за подкрепление.18:00 часа. По първоначални данни микробус е самокастрофирал, пострадали са около седем души.

Движението се регулира от Пътна полиция. Въведен е обходен маршрут: село Горно Драгичево – село Драгичево – кръстовище Драгичево. На място има полиция, пожарна и Бърза помощ.

Трима от пострадалите в катастрофата край Драгичево са настанени в УМБАЛСМ „Пирогов“, съобщи говорителят на болницата Мария Пойразова.

Двама от пострадалите са докарани в противошоковата зала на болницата. „Състоянието им е тежко. Наложи се единият пострадал да бъде опериран по спешност. Другият остава в противошокова зала за допълнителни прегледи и подробни изследвания“, обясни Пойразова. „Третият пострадал, който е и най-младият от всички докарани в „Пирогов“. Той е в спешното на болницата. Оплакванията му са основно в областта на главата и крайниците“, добави тя.

Мария Пойразова уточни, че от „Пирогов“ имат готовност да поемат толкова пострадали, колкото е необходимо. „Независимо от това колко е тежко състоянието им“, каза още тя.

Други двама от ранените при катастрофата в Драгичево са настанени във ВМА, като все още не е ясно какво е състоянието им, съобщиха от пресцентъра на болницата.

 

БЛИЦ, КАНАЛ 3

https://www.blitz.bg/intsidenti/katastrofi/izvnredno-v-blits-bus-se-obrna-v-rayona-na-vladaya-izkhvrchali-sa-khora-letyat-lineyki-polozhenieto-e-strashno_news552737.html

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023