ОБЩЕСТВО

Терор на гръцката граница! Свалят номерата на български коли и глобяват шофьори!

Терор на гръцката граница! Свалят номерата на български коли и глобяват шофьори!

гръцка граница9f5fe8159ac3f6363da0d40c368f8ac6_big
Тежки глоби и санкции се налагат на българските шофьори на граничните пунктове със Гърция.

Гръцките гранични и митнически власти се подиграват с нашите съграждани и налагат всякакви измислени на момента закони и страшни глоби придружени със свалянето на регистрационните табели на българските автомобили.

Всеки ден само на граничния пункт Капитан Петко войвода се връщат по тридесет български автомобила със свалени регистрационни табели, взети шофьорски книжки и с написани глоби за какво ли не.

Българските граждани се оплакват, че техните права не се зачитат от гръцките власти и дори тенденциозно се гаврят с тях. Налагат се глоби за всичко, без да имаш правото да се защитиш, все едно не си човек. Имаш драскотина по колата, напукано стопче, изгоряла боя, точка в стъклото, лятна гума, теглич на автомобила, напукана броня, захабена шофьорска книжка, туба с резервно гориво, резервен акумулатор, виснал таван в купето на автомобила.

За всичко, каквото си поискат могат да ви свалят номерата и да ви наложат големи глоби на бял лист а4, написан на коляно и със син печат.

За около петнадесет дни на пунктовете – Маказа, Ивайловград, Елин ден и Капитан Андреево, от гръцка страна са се върнали без регистрационни табели и със солени глоби над двеста български автомобила на хора, които са ходили да берат гъби в Гърция.

А къде остана свободното преминаване на стоки, зеленчуци и плодове в Европейския съюз, или то не важи за българските граждани?

В същото време, колите на нашите комшии с надписи „агротико“ (земеделски), на които номерата и талоните са от преди век, а лични карти и шофьорски книжки са от преди петдесет години, преминават безпроблемно нашата граница.

Снимките в паспортите на по – възрастните гърци, идващи в страната ни са от годините на тяхната младост, но за тях законите в България не важат. Шофират пили, подиграват се с нас и ни унижават по всякакъв начин. Изнасят ни дърветата, изнасят ни дивеча, изнасят ни цветните метали и какво ли още не, а при тях, ако се опиташ да изнесеш десет килограма гъби, които си набрал сам, оставаш без номера, талони на автомобила и солидна глоба за награда.

Като виждаме всичко това, което става с нашите съграждани пътувайки, или връщайки се от Гърция и глобите, които ни налагат техните власти, се чувстваме забравени от собствената си държава и тя гледа на нас само като данъкоплатци и нищо друго.

Факти БГ

https://fakti.bg/bulgaria/270467-teror-na-grackata-granica-svalat-nomerata-na-balgarski-koli-i-globavat-shofyori

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
затвор

Затвор „мечта“ за 42 милиона лева за ВИП персони отваря врати – без решетки, по двама в стая с отделен WC

април 29, 2024