Политика

Цветанов: В момента в страната има два полюса: ГЕРБ – на истината и БСП – на лъжата!

Цветанов: В момента в страната има два полюса: ГЕРБ – на истината и БСП – на лъжата!

 

cvuki2

„Само фактът, че от БСП искат да закрият Комисията за досиетата показва, че тази партия иска да заличи следите от миналото, а ние искаме точно обратното. Ние искаме младите хора да знаят какво се е случило преди, за да могат да вземат важните решения за бъдещето. Конформизмът и фалшивите новини днес са част от инструментариума на БСП и ДПС“.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, който тази сутрин откри регионалната политическа академия на Младежи ГЕРБ в Минерални бани, област Хасково, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той бе лектор по темата „Политика на реалните решения. Държавническо мислене вместо компроматна война“, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Още през 2015-2016 година БСП се е подготвяла с фалшиви новини за наближаващите президентски избори и е изпълнявала този план целенасочено и организирано. Затова тогава на преден план са изведени негативни теми за България като мигрантския проблем, бунтът на бежанците в Харманли, всяване на страхове сред хората, включително и със зарази, идващи от мигрантите. Това са процеси, които са организирани, и ние успяхме да им се противопоставим за Парламентарните избори, когато разкрихме техните фалшиви профили и медии“, обясни Цветан Цветанов

Двудневният форум е под надслов „Десет години България в Европейския съюз – реални политики за страната и противодействие на спекулата“ и организира от МГЕРБ с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер“. Освен Цветан Цветанов, гост-лектори на академията ще бъдат ръководителят на бюрото на фондация „Конрад Аденауер” в България Торстен Гайслер, председателят на МГЕРБ и зам.–министър на външните работи Георг Георгиев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел и Андрей Новаков, министърът на регионалното развитие Николай Нанков, зам.-председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева и областният координатор на ГЕРБ–Хасково и народен представител Делян Добрев. В дискусиите ще участват още депутатите от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, областният управител на Хасково Станислав Дечев и областният координатор на МГЕРБ–Хасково Румен Стоянов.

Цветан Цветанов посочи, че в момента в страната има два полюса: на истината и на лъжата. ГЕРБ категорично избира истината.

„Затова трябва със силата на истината да борим с фалшивите новини. Именно от нас, от форуми като днешния вие чувате истината за политиките на правителството, за предстоящото европредседателство, за перспективите. Затова форуми като днешния са изключително полезни – за да контактувате, за да обменяте информация и да знаете истината за политиката на ГЕРБ. Защото нашата партия е най-подготвената, най-работещата, предлагаща единствено реални решения. А Европа иска да работи със системни партии като нашата, а не с популистки формации като БСП“, категоричен бе Цветан Цветанов.

„Радвам се, че сте избрали именно в тази община да се проведе днешната среща, защото тук съотношението мюсюлмани/християни е 60:40. А фактът, че днес ние сме именно тук, показва нашето отношение към етносите в България и същността на политиката ни по отношение на етническите групи в България“, подчерта Цветанов.

Bultimes.bg

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024