Русия

7 неща, приети за нормални, които НЕ можеш да правиш в Русия!

7 неща, приети за нормални, които НЕ можеш да правиш в Русия!

Mideast-Israel-Gay-Pr_Horo-e1402704193394

Някои неща от списъка може да ги приемате за напълно нормални, но те са забранени в Русия! Част от тях са забранени лично от Владимир Путин. Американската телевизия CNN подбра 7 от тях, чиято забрана може да ви се стори забавна, а на някои притеснителна. Ето кои са те:

 

Гей пропаганда

Забранени всякакви действия, които пропагандират хомосексуалността. Никъде в Русия няма да видите гей парад или хомосексуална двойка, която свободно да изразява чувствата си на улицата.

 

Анонимни блогове

В руското интернет пространство, е забранена анонимността, що се отнася до воденото на блог и писането в него. Трябва да отбележим, че това важи за тези, които биват посещавани от поне 3 000 човека дневно. Според критиците законът ограничава свободата на словото, тъй като опозиционните блогове стават по-лесна жертва на съдебно преследване.

 

Забавни картинки накърняващи личността на някоя личност – мемета

Вероятно си спомняте онези забавни картинки с лика на Путин, на които пишеше „Къде е Путин“. Тези и всякакви други изображения с надписи, които накърняват достойнството на популярна личност са забранени в Русия!

 

Псувни

Ругатните са забранени в публичното пространство. От миналата година беше приет закон, който забранява използването на нецензурен език във филмите, телевизионните програми и развлекателната индустрия като цяло.

 

Гледането на филма „Дете 44“

Холивудската продукция, е забранена за излъчване на руска територия. Причината, е сюжета на филма, в който се разказва за сериен убиец убиващ деца по време на епохата на Сталин.

 

Публикуване на информация за наркотици

На руските сайтове им е забранено да пишат каквито и да било новини или статии свързани с наркотици. Руската комисия за контрол на медиите и технологиите има право без съдебна процедура да затваря всеки сайт, който изглежда незаконен. Части от Wikipedia дори бяха свалени заради информация, свързана с наркотици и самоубийства.

 

Жените не могат да носят дантелено бельо

Причината обаче, не е свързана с религиозни възгледи или нещо подобно. Официално се твърди, че дантеленото бельо е опасно за здравето и поради тази причина не може да се продава в Русия.

http://sofia-druzhba.com

 

Русия

More in Русия

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024
Путин_5466076373835072534_original

Путин: Враговете на Русия не осъзнават с кого си имат работа

март 20, 2024