Политика

Борисов: След 25 г. със сигурност няма да съм жив при тия нерви! Книги не чета, само директивите на Брюксел!

Борисов: След 25 г. със сигурност няма да съм жив при тия нерви! Книги не чета, само директивите на Брюксел!

ЖИВ85672_660_370
След 25 години няма да съм жив със сигурност при тия нерви, заяви българският премиер Бойко Борисов в телефонно интервю за „Дарик“. Той препоръча за Политик на годината за 2017 г. Томислав Дончев.

„Искам просто да дам своята оценка за неговата работа. Цветанов е бил много пъти, да чуе сега и Дончев, че неговата работа се забелязва“, подчерта Борисов.

 

 

 

 

За Дума на годината за обзора на радиото Борисов предложи „мир“ и „Балкани“. Запитан коя ще е думата на 2018 г., премиерът каза: „Истински ми се иска да бъде просперитет, напредък, спокойствие и по-високи доходи“.

 

 

 

 

Запитан коя е последната книга, която е прочел, Борисов призна:  „Чета само директивите на Брюксел, защото ни заливат от всяка посока“.

 

 

 

 

Борисов отново обвини опозицията, че готви вот на недоверие нарочно в първите дни на българското Председателство. И призова почетния председател на ДПС Ахмед Доган да се намеси с разум, като не скри, че се надява на него, че и този път ще подходи държавнически, както в подобни важни за страната моменти.

 

 

 

„И този вот на недоверие, когато ЕС и ЕК са тук. Аз разбирам, че искат да бламират Председателството. И това наричат градивна опозиция. Поне 6 месеца да е спокойно!“, възмути се премиерът.

 

 

 

 

В отговор на въпроса защо гръцкият премиер Ципрас успя да раздаде по 900-100 евро коледни бонуси, а ние сме отпуснали само по 40 лв. за най-бедните пенсионери, Борисов заяви: „Неслучайно Гърция пак е блокирана от стачки. Популизмът не е довел до добро“.

 

 

 

 

После обаче намери оправдание за това нашата кесия да се развързва по-скромно с аргумента, че БВП на Гърция е три пъти по-голям от нашия.

 

 

 

 

За знаменателните събития от отминаващата 2017 г. Бойко Борисов посочи, че договорът между България и Македония, избран за Събитие на годината, е ключов за Балканите.

 

 

 

 

„Македония се намира на такова място, че засяга всички държави около себе си. 15 минути, след като със Заев подписахме договора, и Могерини, и Туск изказаха подкрепата си за него, защото всички знаят какво значи това. Положихме много усилия с колегата Заев, седнахме двамата, решихме ключовите въпроси“, разказа премиерът.

 

 

 

 

Сега остава с общи усилия на македонските съседи – Гърция и България, да се разреши проблема за името на Македония, който разделя Гърция и Скопие, подчерта Борисов.

Помощ от Германия е обещал канцлерът Ангела Меркел, отбеляза премиерът.

 

 

 

 

„Вчера Меркел каза, че иска заради добрата ни работа да ни подпомогне. България пази най-добре шенгенските граници на Европа. Но само заедно с Турция и с Гърция може да работим добре на нашите граници. Тези над 3 милиона мигранти в Турция трябва да останат близо до родните си места, а не да тръгнат към Европа“, каза още Борисов.

 

 

 

 

Българският премиер изтъкна, че той и главният преговарящ от ЕС за Брекзит Мишел Барние поемат тежките преговори за отделянето на Великобритания от евросъюза.

 

 

 

„Това е огромна работа, която касае милиони“, обясни Борисов. „С госпожа Мей се договорихме децата (на българите) в Англия да си държат матурите на български език. Аз пък съм поел ангажимент английските граждани, които живеят в България, да не си развалят комфорта след Брекзит“, допълни премиерът. 

 

Канал 3

http://kanal3.bg/news/comments/66322-Boyko-Borisov%253A-Sled-25-g.-sas-sigurnost-nyama-da-sam-dziv-pri-tiya-nervi

 

Политика

More in Политика

1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024