Криминално

Докато институциите ни се задействат: Банкерката, окрала милионите на Мартин Петров, избяга зад граница!

Докато институциите ни се задействат: Банкерката, окрала милионите на Мартин Петров, избяга зад граница!

 

15141121722

 

 

Наглата служителка на „УниКредит Булбанк“ Ирина Чавдарова Аткова, ограбила сметките на бившия национал по футбол Мартин Петров, е избягала зад граница досущ като фалиралия КТБ Цветан Василев, пише „Уикенд“.

 

 

 

 

 

По кражбата, за която на 17 ноември спортистът подаде жалба срещу банката в Софийска градска прокуратура, е образувано разследване в Националната полиция.

 

 

 

 

 

 

В жалбата футболистът твърди, че установил измамата на 18 август т.г. при посещение в клон на „УниКредит Булбанк“.

 

 

 

 

 

 

Тогава разбрал, че трудовият договор на назначения му от трезора за личен банкер Ирина Аткова е прекратен още преди 10 месеца. В този период обаче уволнената служителка продължавала да предоставя на Петров информация за неговите сметки, депозити и операции.

 

 

 

 

 

 

 

Шокът дошъл малко по-късно, когато нападателят поискал официални справки за движението на парите му. Оказало се, че в периода 2007-2017 г. без негово знание, съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции по 13 негови сметки.

 

 

 

 

 

 

Сред тях дори теглене на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и откриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които футболист №1 на България за 2006 г. не познавал.

 

 

 

 

 

Разследващите обаче не могат да открият Аткова, за която се публично твърди, че е била любовница на футболиста. Оказало се, че крадлата е изчезнала предвидливо в чужбина и не може да бъде разпитана.

 

 

 

 

 

 

 

Затова се очаква до дни Ирина Аткова да бъде обявена за издирване с европейска заповед за арест. Разследването, което вече е поето от Столична следствена служба, се натъкнало и на друг проблем.

 

 

 

 

 

 

Банкерката вероятно е унищожила част от документите по трансферите на пари от сметката на Петров и така част от следите не могат да бъдат открити.

 

 

 

 

 

 

 

Вече не тайна, че Мартин Петров се е предоверил на личната си банкерка. 38-годишният талант от Враца й дал електронния си подпис и пълномощно да оперира със сметките му, докато дълго време ритал в чужбина.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен това разрешил на Аткова да използва парите му, за да „играе“ с тях на фондови борси. Засега колко точно е гепила крадлата остава мистерия. Първоначално бе съобщено, че от сметките на футболиста са източени близо 4 милиона лева. Според твърдения на „Уникредит Булбанк“ обаче злоупотребите са за около 400 000 лева.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Показателен е фактът, че адвокатът на Мартин Петров внесе в Софийския градски съд иск срещу „Уникредит Булбанк“ за 3,864 млн. лв и 48 762 лева лихви…

 

 

 

 

 

 

 

„Мартин Петров е типичен пример за ниско грамотен клиент, който е бил завлечен от хитра и красива жена”, изнагля по повод скандала изпълнителният директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян, дипломиран инженер-химик, който от години се изявява като банкер.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Според него Петров лично е подписал всички документи, а част от преводите са направени с електронния му подпис.

 

 

 

 

 

 

 

Ако не е искал да прави това, то е бил подведен, пише още „Уикенд“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Според запознати „УниКредит Булбанк“ вече са възстановили част от сумата на Мартин Петров, но колко точно, не е ясно. В интерес на банката е случая да не се разгласява особено.

 

 

https://www.blitz.bg/sport/bg-futbol/bankerkata-okrala-milionite-na-martin-petrov-izbyaga-zad-granitsa_387465.html

 

 

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024