Русия

Западът пак се разтресе от параноя: Русия се „готви за агресия“, тренирала е „шокова кампания“ срещу страните от НАТО!

Западът пак се разтресе от параноя: Русия се „готви за агресия“, тренирала е „шокова кампания“ срещу страните от НАТО!

zapad-2017-550x367

 

 

За разлика от официалните твърдения на Москва, проведените по-рано тази година военни учения „Запад 2017“ не са имали чисто отбранителен характер.

 

 

 

Медийно разследване показва, че военнослужещите на Русия са отработили т.нар. шокова кампания срещу страните от Западна Европа и НАТО, пише германското издание Focus.

 

 

 

Съответните твърдения, разпространени най-напред от вестник BILD, са базирани на информация, представена от източници от разузнавателни служби.

 

 

 

 

Съгласно думите им, в последните два дни от провеждането на „Запад 2017“ руските военновъздушни сили, задействани в маневрите, са извършили симулационни полети над Балтийско и Северно море, в рамките на които са репетирали бомбардировки на западноевропейски обекти, приближавайки се до германското и датското крайбрежие от Северно море, и от Балтийско море от шведската, финландската и полската територия.

 

 

 

Смята се, че е отработено изстрелването на крилати ракети. В случай на извънредна ситуация, техните цели трябва да включват „критичната инфраструктура – летища, пристанища, власт и т.н.“, с цел да бъде предизвикан шок в гражданите, които ще принудят правителствата си да търсят мир с Русия.

 

 

 

Вчера и полският министър на отбраната Антонин Мачеревич заяви, че преминалите наскоро руско-белоруски учения „Запад-2017“, са свидетелство, че Москва се готви за „агресия“.

 

 

 

 
Министърът заяви, че ученията са включвали и изстрелвания на балистични ракети „Искандер“. „Руснаците се готвеха не за отбрана, а за агресия“, подчерта Мачеревич, добавяйки, че Полша трябва да смята тези учения не за Студена, а за „Гореща“ война.

 

 

 

Агенция „Фокус“ припомня, че ученията „Запад-2017“ преминаха в Беларус и в Русия между 14 и 20 септември с участието на 12 700 военнослужещи, 680 единици бойна техника, около 70 хеликоптера и самолета и 10 кораба.

 

 

Епицентър, Фокус

Русия

More in Русия

ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024
ислам

Това 15-годишно момче спаси над 100 зрители от касапницата до Москва. „Връщах се пак и пак“

март 24, 2024
960x540

Първите показания на един от задържаните терористи: За пари – половин милион рубли

март 23, 2024
big_Scree1

Терористична атака в концертна зала в Подмосковието, има загинали и ранени

март 22, 2024