СВЯТ

Нетаняху постави Тръмп в пантеона на ционизма! Израелският премиер тръгва на обиколка в Европа, ще „покорява“ страна по страна за каузата „Йерусалим“!

Нетаняху постави Тръмп в пантеона на ционизма! Израелският премиер тръгва на обиколка в Европа, ще „покорява“ страна по страна за каузата „Йерусалим“!

epa05983540 US President Donald Trump (L) and Israeli President Benjamin Netanyahu (R) shake hands, during a visit to the Yad Vashem Holocaust Memorial museum, commemorating the six million Jews killed by the Nazis during World War II, Jerusalem, May 23, 2017, President Trump and his contingent are in Israel for a 28-hour visit to Israel and the Palestinian Authority areas on his first foreign trip since taking office in January.  EPA/DEBBIE HILL / POOL

 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел е едно от ключовите събития в историята на еврейската държава, пише „Таймс оф Израел“.

 

 

Има важни моменти в историята на ционизма – Балфурската декларация, основаването на държавата, освобождението на Йерусалим и вчерашното съобщение на Тръмп„, каза Нетаняху във видео, качено в социалните мрежи.

 

 

 

Той добави, че е съобщил на Тръмп, че ще влезе в историята с това решение на САЩ.

Защо Тръмп подпали бурето с барут в Йерусалим?

Защо Тръмп подпали бурето с барут в Йерусалим?

И дали това няма да е отровен подарък за Бенямин Нетаняху и за Израел

 

 

Според Нетаняху решението на Тръмп се приема от всички израелци.

 

 

 

Междувременно израелски източник разкри, че Нетаняху е разговарял с американския президент три пъти през последните дни. Те са обсъдили решението за признаване на Йерусалим за столица на Израел.

 

 

 

 

Нетаняху е уверил Тръмп, че статуквото на Храмовия хълм ще се запази.

 

 

 

Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел

Обновена

Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел

В Газа палят американски знамена

 

 

Относно международната реакция представителят поясни, че отговорът на държавите от Централна и Източна Европа е бил „премерен“.

 

 

 

Проблемът на Израел е съсредоточен в държавите от Западна Европа, което може да се види също от реакцията им относно изявлението на президента Доналд Тръмп„, поясни представителят и добави, че еврейската държава действа и в други райони по света, създавайки нови отношения с Латинска Америка, Азия и Африка.

 

 

 

Източникът разкри, че Нетаняху ще посети Париж и Брюксел в началото на следващата седмица във връзка с казуса за Йерусалим. Премиерът на еврейската държава ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон, с шефа за външната политика на ЕС Федерика Могерини и с всички външни министри на страните членки на ЕС.

 

 

 

За първи път от две десетилетия Нетаняху ще е първият действащ премиер на Израел, който ще се срещне с всички външни министри на ЕС.

 

Нюз БГ

https://news.bg/world/netanyahu-postavi-tramp-v-panteona-na-tsionizma.html

 

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024