ОБЩЕСТВО

Срутиха родния дом на Лили Иванова!

Срутиха родния дом на Лили Иванова!

 

lili

 

Багери и строителни машини сринали до основи бащината къща на Лили Иванова в Кубрат. От родния й дом, намиращ се на пъпа на малкото градче, вече нямало и следа, пише Ретро.

 

 

 
Примата с лека ръка загърбила спомените и паметта на родителите си, позволявайки на мястото на постройката, за която те хвърлили целия си живот и всичките си спестявания, да изникне търговски център.

 

 

След като от кметството й  съобщили, че се налага имотът да бъде съборен, защото е нестопанисван, а с годините е станал опасен за минувачите, певицата не възроптала срещу решението на общината и не изявила желание да направи основен ремонт.

 

 

Обяснили й, че има вариант да я компенсират с апартамент или да си запази терена, използвайки го по свое собствено усмотрение. Лили преценила, че смисъл да запази корена си в Кубрат не намира и продала мястото на голяма фирма, която имала апетит към него.

 

 

В момента някогашната родна къща на примата била заменена от огромна постройка, гласена за търговски център. В близост до нея пък пустеела друга сграда, вдигната навремето за партиен дом. Още тогава жителите на цял Кубрат таяли завист към фамилията на Иванова, която щяла да бъде привилегирована да дели почти общ двор със седалището на ЦК на БКП.

 

 

 
И до ден-днешен местните не уважавали особено гласовитата си съгражданка заради апатията й към умиращия край. Обидно им било още, че рядко правела концерти в Кубрат, омаловажавайки най-преданата си публика.

 

 

 

 

В града вече не си спомняли как изглеждала и добре че се появявала по телевизията, за да я видят. За сметка на това ясно си спомняли детските й години. Като малка бъдещата мегазвезда най-обичала да играе в китния двор на джамията, издигаща минарето си в непосредствена близост до вече несъществуващата й бащина къща.

 

 

 

 

 
И в далечното детство на примата преобладаващото население в Кубрат било турско, а децата, с които дружала, принадлежали към мюсюлманския етнос.

 

 

 

В игрите с тях Лили научила почти перфектен турски език, който обаче днес използвала рядко. Близки до нея казват, че при малкото си срещи с Ахмед Доган говорела с него на майчиния му език.

 

 

Ретро

 

http://retro.bg/strongsrutikha-strongdoma-na-lili-ivanova_17000.html

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

e961bfe94512459ab7a699114384cfec

Кораб достави във Варна първото американско ядрено гориво за АЕЦ „Козлодуй“, експериментите с централата започват скоро

април 19, 2024
Image_17681956_40_0

Трагедия: Две бебета от Кюстендил починаха от коклюш, в страната броят на заразените расте

април 19, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
Image_17667510_40_0

Мъжът, осквернил гроба на патриарх Неофит, няма досие и не е лежал в психиатрия

април 17, 2024