ЗАБАВНО

Хит в мрежата: Тодор Славков поиска да му върнат резиденциите на дядо му Живков!

Хит в мрежата: Тодор Славков поиска да му върнат резиденциите на дядо му Живков!

СЛАВКОВimg16x9_1416227829
Внукът на първия партиен и държавен ръководител до 1989 г. Тодор Славков написа официално писмо до парламента, в което поиска да му се прехвърли собствеността върху всички резиденции, построени и ползвани от Тодор Живков.
Става дума за 30 имота в различни части на страната, вкл. резиденция „Бояна“, както и такава на самия морски бряг в Приморско.
По-долу публикуваме писмото му без редакции. Но преди това е редно да уточним, че първоначалната идея за подобна реституция бе на баща му – Иван Славков, който се помайтапи, че ако ще връщат царските имоти на Сакскобурготски, то и той има право върху резиденциите.
Очевидно сега въпросът става сериозен.
Писмото на Тошко-Младши до Народното събрание:
Уважаема г-жо Караянчева,
Във връзка с подготвян законопроект за прехвърляне на собствеността върху т.нар. „царски имоти“, моля да бъде разгледан и решен идентичен казус, който засяга моето семейство.
Моля народните представители да добавят в закона и собствеността върху ползваните от дядо ми – другарят Тодор Живков, имоти по време на 35 годишната му служба на държавата.
Моля да се отчете, че с тези 35 години той е служил повече от наследодателите на Симеон Сакскобурготски. Известно е, че Борис III е управлявал едва 25 години, а дядо му – Фердинанд – 31.
В добавка искам да изтъкна, че дядо ми Живков има лична заслуга за построяването на въпросните имоти, която е по-голяма от тази на двамата монарси за техните.
След консултации с водещи юристи, привеждам и абсолютния правен аргумент – резиденциите на др.Тодор Живков са се водели формално собственост на УБО – Управление за безопасност и охрана. Но фактически тази институция е обслужвали семейството ми.
Доколкото се счита, че така нареченото „Интендантство“ е имало абсолютно същия статут през царския режим, то моля да се приложат единни стандарти. След като имотите на „Интендантството“ ще се прехвърлят на Симеон Сакскобурготски, то моля имотите на УБО да ми се прехвърлят на мен, както и на другите наследници на др.Тодор Живков.
Съзнавам, че част от имотите в момента се ползват за държавни нужди. Не възнамерявам да преча на държавата. Предлагам до края на управлението на Бойко Борисов, държавата да запази безплатното ползване на резиденция „Бояна“. А след това в първите 10 години – ще плаща наем наполовина на пазарния.
След това ще бъде организиран търг и пазарно ще се реши ползването им.
Надявам се да намерим взаимно изгодно решение.
Припомням, че ако създадете прецедент с „царските имоти“, но не го приложите към други еквивалентни случаи, въпросът може да са отнесе до Европейския съд.
С уважение: Тодор Славков
С това „топката“ е окончателно в Парламента, предстои да видим какво ще измъдрят най-достойните българи, които сме пратили да ни управляват…
Г.Н.

ЗАБАВНО

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023