Политика

Я, каква изненада! Борисов нямал достъп до фейсбука си, други пишели от негово име! СНИМКА

Я, каква изненада! Борисов нямал достъп до фейсбука си, други пишели от негово име! СНИМКА

таблета му1512481728-boiko-mac

 

Бойко Борисов нямал достъп до фейсбук профила си. Този изненадващ факт стана известен от думите на Никола Николов, шеф на пресцентъра на партия ГЕРБ. Той бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от Хасково Елена Йончева води срещу министър-председателя.

 

 

 

Повод за съдебния спор е твърдение, че Борисов бил казал, че държавата платила милиони на Йончева за филмите.

 

 

 

 

 

От думите на Николов се разбра, че най-вече лично той качва материали във фейсбук страницата на премиера и има достъп до нея. „В изключителни случаи и една колежка, която работи в Министерския съвет, споделя в профила на премиера във фейсбук“, обясни пред съда Николов.

николовnews_pic_4468
В същото време обаче Борисов имал и няколко десетки фалшиви профили, които копирали едно към едно съдържанието, включително и снимките. Така например на един от тези фалшиви профили преди дни бил публикуван клипът „Танц със саби“, на който министър-председателят танцува в Саудитска Арабия, но на фона на чалга песен, поясни шефът на пресцентъра на управляващата партия.

 
Разпитът на Николов е поискан от адвокатите на премиера Марин Марковски и Божидар Терзийски, защото се твърди, че във фейсбук страницата на Борисов се е появило неговото изказване за Елена Йончева. Шефът на пресцентъра на ГЕРБ отрича да е чувал подобно нещо.

 

 
На делото бяха разпитани още журналистите Иван Гарелов, Виза Неделкова и Къдринка Къдринова, както и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов. Техният разпит беше поискан от адвоката на Йончева Георги Атанасов.

 

 
Според Гарелов Йончева и Сергей Станишев вече се били разделили по времето, когато той е бил министър-председател, но за да не се уврежда неговият имидж, все още били заедно. Йончева и Гарелов не били близки приятели, защото журналистката била доста „затворен и почти консервативен човек.“

 
Гарелов обясни, че в началото на връзката им със Сергей Станишев, той бил много по-печеливш, защото журналистката била много по-популярна от сегашния лидер на ПЕС, който тогава работил в международния отдел на БСП.

 

 
Бившият зам.-министър Емил Райнов, който познава Елена Йончева от 30 години, обясни, че след като чула обвиненията на Борисов, тя се почувствала омерзена и отчаяна. Райнов припомни, че журналистката имала син, който през април т.г. навърши една година и нейните тревоги са били как ще го възпитава и как ще му обясни тези неща.

 

Очаквайте подробности

 

Епицентър

 

http://epicenter.bg/article/Iznenada-na-deloto-Yoncheva-Borisov–Premierat-nyamal-dostap-do-feysbuka-si–drugi-pisheli-vmesto-nego/142261/2/0

 

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024