ОБЩЕСТВО

2000 работници от „Булгартабак“ на протест: Не сме контрабандисти! СНИМКИ

2000 работници от „Булгартабак“ на протест: Не сме контрабандисти! СНИМКИ

 БТ88994_660_370
 

 

Около 2000 работници и служители на Булгартабак от цялата страна излязоха в студа на протест срещу клеветите на Христо Иванов и компания, които ги наричат контрабандисти и клеветят доброто име на компанията.

 

 

Подозренията на хората, че акцията на Христо Иванов е поръчка от гуруто на капиталци Иво Прокопиев, си проличаха и в надписите на плакатите, които бяха издигнали.

 

 

”Христо Иванов – момче за поръчки на кръга Капитал”, гласи надпис на един от тях и „Бойкикев, залепи на твоята врата „кукла на конци“, „Иво Прокопиев – крадецът вика дръжте крадеца“, гласят лозунгите на протестиращите.

 

 

Работниците са обидени от провокацията, която беше направена от активисти на партия „Да, България“.

 

 

„Миналата седмица офисът на БТ осъмна с надпис „Контрабандтабак“ ние затова сме излезли всички служители, за да кажем – ние не сме контрабандисти!

 

 

Ние не сме престъпници  и не желаем представители на провалени политически проекти от така наречените услужливи медии да спекулират с това и да ни свързват с терористични организации“, заяви пред Канал 3 един от служителите на компанията Слави Савов.

 

„Ние искаме българските институции да вземат отношение този път и да не позволят груба намеса в успешна българска компания“, допълни той.

 

 

Колегата му Христо Япраков добави, че хората са тук, възмутени от акцията срещу тях. „Днес работниците са тук не за да защитят БТ, а да защитят работните си места“, заяви Япраков.

 

 

„Тук сме, за да заявим категорично, че искаме БТ да съществува, искаме да работим, да храним семействата си и не искаме да ни обвиняват, че сме престъпниците в България“, каза протестиращият.

 

 

„Никой не е доказал нищо. Правиха се хиляди проверки в БТ, 6 месеца бяхме под обсада на митничари, полицаи, всяка кутийка се проверяваше как се прави, къде излиза, никой не можа да докаже, че ние правим нещо нередно“, изригна работникът.

 

 

„Ние искаме да каже държавата – е ли така, или не е?!“ И се заканиха, че ако е необходимо, следващия път могат да дойдат и 5000 души, колкото са всички, които работят в компанията. Протестиращите се разделиха на два лъча – по-малката група от около 200 работници се отправи на протест пред централата на „Да, България“, а останалите потеглиха към парламента, за да внесат петицията си за изчистване на името на „Булгарбатак“, след което маршрутът им беше към Министерския съвет.

 

 

 

„Отиваме пред централата на партията „Да, България“, защото смятаме, че те заслужават да изразим нашето отношение към това, което те направиха и се изгавриха с името на една компания, която тази година навърши 70 г.“, заяви Слави Савов, който потегли с първия лъч.

 

 

 

„В парламента връчваме петиция с официалната позиция на компанията държавата да си влезе в ролята като държава и да се спре спекулацията по въпроса – е ли е „БТ“ контрабандист, или не е!“, добави колегата му Христо Япраков.

 

 

През това време другият лъч се готвеше да потегли към парламента, а в студения ден работнички на „Булгартабак“ извиха кръшно протестно хоро под звуците на македонски песни.

 

кАНАЛ 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/65750-2000-rabotnici-ot-%20Bulgartabak%20-na-protest%253A-Ne-sme-kontrabandisti%2521

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
Доц._Андрей_Чорбанов_6274957821127726242_2408442630338807554_original

Проф. Андрей Чорбанов: Ваксината срещу коклюш не е за възрастни. Крие риск от тежки нежелани реакции

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
php1gkx09_559x345

България пред епидемия от коклюш: До месец болните ще бъдат най-малко хиляда

април 22, 2024