Политика

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

Нинова хвърли бомба: Има 3 строго секретни документа за корупция на високо ниво, която заплашва националната сигурност!

 

 

НИНОВА-СЛУЖБИ 1515673217-img-6030jpg

 

 

 

Доклад на службите от 2016 г. сочи, че има заплаха за финансовата сигурност на страната!

 

 

 

 

 

 

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви, че тези документи са на бюрото на премиера Бойко Борисов от година и половина и засега няма действия.

 

 

 

 

 

 

 

Затова социалистите настояват да има извънредно заседание на Председателския съвет в Народното събрание. Той трябва да реши дали да разсекрети докладите на службите или парламентът да ги разгледа на закрито заседание.

 

 

 

 

 

 

 

 

Така ще видите за каква корупция става дума, обърна се към залата Нинова. И продължи, че по тази причина БСП внася вот на недоверие именно по темата корупция.

 

 

 

 

 

Обикновено, когато става дума за корупция се има предвид корупция в разходите, но от тези доклади става дума, че има и корупция в приходите, изтъкна от парламентарната трибуна Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

 

Причината за искането е да се разсекрети доклад на ДАНС и прокуратурата от проверки на приходните агенции. Нинова заяви, че текстът съдържа информация, чиито изводи показват, че финансовата сигурност на страната ни е застрашена.

 

 

 

 

 

Тя коментира, че на 20 декември е поискано прокуратурата да предостави информация за извършената проверка в приходните агенции.

 

 

 

 

 

 

„За съжаление законът ми забранява да си служа с имена на хора, фирми и с числа за злоупотреби с корупция, но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели, е направен извод за финансовата сигурност на страната“, заяви Нинова.

 

 

 

 

 

 

 

Сега БСП има и две искания – или да се разсекретят документите, или да се направи заседание в зала и да се вземе решение как да се запознаят с информацията.

 

 

 

 

 

 

 

Корнелия Нинова обяви, че БСП ще внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3 в 11.00 часа на тема корупция. „Като внесем мотивите, вие ще се запознаете, че в тях има част – корупция в приходите“, коментира Нинова.

 

 

 

 

 

Според нея тези документи ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват за вота на недоверие за корупция.

 

 

 

 

 

 

 

„Разбира се, сигурно мнозинството ще подкрепите правителството, тогава поне се надявам, че това, което ще видите на закрито заседание, ще ви накара да се замислите“, обърна се към представителите на управляващите партии Нинова.

 

Очаквайте подробности!

Политика

More in Политика

кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024