Политика

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! „Това е руският модел – слагате един силен човек отпред“, проплака той!

Плевнелиев видя Радев като Путин – начело на президентска република! „Това е руският модел – слагате един силен човек отпред“, проплака той!

 

63413_660_370

 

 

Росен Плевнелиев за пореден път изсипа куп хули по адрес на наследника му на „Дондуков“2 – Румен Радев. Докато вчера негова трибуна беше форумът на капиталци, днес му дадоха време в обзора на БНТ „Още от деня“, за да обвини президента Радев за това, че нямал позиция за Истанбулската конвенция, която бившият държавен глава брани.

 

 

 

 

И да му припише мераци за президентска република – равнис по тази на Владимир Путин.

 

 

 

 

„Ще бъде направен опит да бъде инсталирана президентска република“, проплака Плевнелиев.

 

 

 

 

 

 

„По принцип, в един такъв критичен момент, когато трябва да подкрепим институциите, трябва да дадем много ясен сигнал, че в България президентската република няма място. Не беше волята за това нито на Левски, нито на Ботев.

 

 

 

 

 

 

Това е руският модел, слагате един силен човек отпред, институциите вече нямат значение“, очерта фантазиите си Плевнелиев, който очевидно вижда Радев като Путин. „Радев да бъде по-винмателен, да засилва доверието в институциите, а не да посочва нотариат“, нахока го той за забележката, че парламентарната република атрофира.

 

 

 

 

 

 

 

„Какъв нотариат е това, това просто не е вярно!“, скочи Плевнелиев, като даде за пример конвенцията, която МС приел, но парламентът – не.

 

 

 

 

 

 

„Но, ако повдигаме темата, че атрофира, аз се опасявам, че това, което говореше и Първанов за президентска република, може в един момент да придобие сериозни очертания“, изказа кошмара си бившият президент.

 

 

 

 

 

 

 

 

Той не назова имена и заключи, че „почва винаги има, когато народът е недоволен, сценаристите ни прожектират някакво друго решение“. Президентската република не е добра, парламентарната република е най-добра, отсече човекът, който се справи най-зле с ролята си на обединител от всички на президентския пост до момента.

 

 

 

 

 

 

 

 

Плевнелиев обобщи, че бил добронамерен човек, който не бил активен политик и нямал намерение да бъде. Но не можел да мълчи пред двойния стандарт, в който уличи Румен Радев и за конвенцията, и за санкциите срещу Русия и за СЕТА, чиято родина Канада „е една прогресивна държава“.

 

 

 

 

 

 

Да излезе и да каже защо е против СЕТА и Истанбулската конвенция, хвърли ръкавицата Плевнелиев.

 

 

Канал 3

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024