Криминално

Показен разстрел на сръбски лидер в Косово! Белград избухна: Това е терористичен акт!

Показен разстрел на сръбски лидер в Косово! Белград избухна: Това е терористичен акт!

 

иванович1516105616-4

 

 

Нападателите в Косово на сръбския лидер Оливер Иванович за го застреляли в гръб и са избягали с „Опел Астра“, съобщават сръбските и македонските медии. След това автомобилът е бил запален.
В момента, когато те са открили огън Иванович е влизал в офиса на партията му. По него е стреляно с 9 мм пистолет със заглушител, която е бил открит от полицията в изгорялата кола на нападателите, пише Вечер.мк.
Според адвоката на Иванович Небойша Владжич той е имал 5 прострелни рани. Веднага е бил откаран в болница, където лекарите са пробвали да го реанимират, но нова се е оказало неуспешно.
Оливер Иванович е един от политическите лидери на косовските сърби, начело е на Гражданската инициатива „Сърбия, демокрация, правда“.
Северната част на Косовска Митровица, в която живеят предимно сърби, е блокирана от косовската полиция, която издирва стрелеца срещу Иванович.
Районът около партийната централа е отцепен.
Оливер Иванович е сръбски политик от Косово. Бил е държавен секретар за Косово в бившето сръбско министерство за Косово.
Иванович е политически и хуманитарен лидер на косовските сърби, главно в северната част на Косово и по-конкретно в Косовска Митровица.
Премиерът Бойко Борисов категорично осъди убийството на Оливер Иванович и проведе спешен телефонен разговор със сръбския си колега Ана Барнабич.
Борисов подчерта, че подобно насилие не може да се толерира, както не може да се поставя под съмнение върховенството на закона.
По думите му, политическите цели се постигат с политически средства.
Бърнабич информира българския си колега за мерките, които Сърбия предприема след инцидента. Борисов изрази съпричастност към болката на близките, приятелите и съмишлениците на Иванович и пожела успех при разкриването на убийството.

https://www.blitz.bg/kriminalni/strashni-podrobnosti-za-razstrela-na-srbskiya-lider-v-kosovo-snimkivideo_news571884.html

 

 

Президентът на Сърбия Александър Вучич реагира изключително остро, след като стана ясно, че сръбският политик Оливер Иванович е бил показно ликвидиран в Косово, предаде Пик.

 

 

 

„Убийството на Оливер Иванович е терористичен акт. Ние ще се отнасяме към него като към терористичен акт“, заяви Вучич след проведеното заседание на Съвета по безопасност в страната, съобщава ТАСС.

 

 

 

 

 

 

БЛИЦ, ПИК, БНР, ФОКУС

 

 

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024