Личности

Путин: САЩ се месят навсякъде и трябва да очакват реципрочни действия! Нито една държава няма да толерира това!

Путин: САЩ се месят навсякъде и трябва да очакват реципрочни действия! Нито една държава няма да толерира това!

epa06429214 Russian President Vladimir Putin speaks while visiting his campaign headquarters in Gostiny Dvor in Moscow, Russia, 10 January 2018. Putin runs for Russia's presidency in March 2018 presidential elections as an independent candidate.  EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

 

Русия никога не се е намесвала във вътрешните дела на САЩ и не планира да го прави.

 

 

 

 

Това заяви руският лидер Владимир Путин на среща с  медии.

 

 

 

 

 

 

Той подчерта, че САЩ са тези, които се „намесват навсякъде“ и трябва да очакват реципрочни действия.

 

 

 

 

 

 

 

Нито една държава няма да толерира чужда намеса във вътрешните си дела, изтъкна Путин.

 

 

 

 

„Там говорят за някакви тайни споразумения. Това са безумия. Няма такова нещо. От наша страна не е имало намеса в изборите или във вътрешните дела на страната“, заяви Путин.

 

 

 

 

 

„Подобряването на отношенията ни със САЩ зависи от тях. Чакаме сигнали от американското правителство. Вашингтон трябва да вземе това решение“, заяви Путин.

 

 

 

 

Според него абсолютно грешно е да се разглеждат като нормални опитите на САЩ за оказване на влияние върху вътрешнополитическата ситуация на други държави.

 

 

 

 

 

 

„По повод нашите отношения с Украйна, като цяло – това е абсолютно ненормална ситуация, като вместо да развиваме конструктивни отношения между две близки, братски страни, които фактически са част от един и същ народ, се развива ситуацията, която виждаме днес“, заяви Путин.

 

 

И ОЩЕ:

 

Путин окачестви вожда на Северна Корея Ким Чен-ун като „съвсем грамотен и вече зрял политик, който е решил „своята стратегическа задача“, създавайки ядрено оръжие и ракети с голям обсег, предадоха Ройтерс, ДПА и ТАСС.

 

 

 

 

 
На среща днес с ръководители на руски печатни издания и информационни агенции Путин подчерта, че по тази причина „трябва да се изхожда от реалностите“ и въпросът за денуклеаризация на Корейския полуостров да се решава само чрез преговори. Вчера от Сеул и Вашингтон бе даден знак, че при определени обстоятелства биха се срещнали с представител на Пхенян, даже със самия Ким, припомниха агенциите.

 

 

 

 
Путин нарече „пълни глупости“ всички обвинения към Русия за намеса в президентските избори в САЩ. Той подчерта, че ограничаването на работата на руски медии в САЩ е „агресивна и злобна“ реакция на Вашингтон на недостоверните данни за руска намеси в изборите. Путин обобщи, че Русия не се намесва в изборите на никоя страна, включително и в предстоящите през март в Италия и че подобни твърдения целят да саботират руско-италианските икономически връзки.

 

 

 

 

 

 
Руският държавен глава каза, че с критиката по повод отказаната регистрация на Алексей Навални като кандидат-президент на Русия официален Вашингтон е дал израз на предпочитанията си към този опозиционен активист. „Те се издадоха, по-добре да си бяха мълчали“, отбеляза той, без да назовава Навални.

 

 

 

 

 
В отговор на въпрос Владимир Путин каза, че отношенията между Русия и САЩ ще се подобрят само ако Вашингтон прояви „мъжество и здрав смисъл“.

 

 

 

 
Руският президент изрази готовност на Украйна да бъдат върнати „десетките военните кораби и самолети“, останали на територията на Крим, но отбеляза, че те са в много лошо състояние.

 

 

 

 
Путин не вижда нищо лошо в това украинският президент Петро Порошенко, като богат човек, да заведе за празниците семейството си в чужбина (на Малдивските острови). Същевременно той се похвали, че по Нова година си бил у дома, а после прекарал два дни в Сибир, където било минус 33 градуса, но това му харесвало.

 

 

 

 

 

Източник: Москва, Риа Новости, БТА, Факти БГ, Нюз БГ

 

 

 

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023