Политика

След БАН и СУ уплашеният Борисов запушва устата и на полицаите, отпуска 100 млн. лв. допълнително за заплати

След БАН и СУ уплашеният Борисов запушва устата и на полицаите, отпуска 100 млн. лв. допълнително за заплати

полицаи - заплати768x432

 

 

Полицаите ще получат 100 млн. лв. допълнително за възнаграждения. Това стана ясно след продължилата повече от час среща между полицейските синдикати, ръководството на МВР и премиера Бойко Борисов.

 

 

 

Премиерът Борисов лично се е ангажирал със сумата. Но това не било пазарлък за спирането на протестите.

 

 

 

Председателят на полицейския синдикат Валентин Попов заяви, че за днес протестите остават, но след спешна консултация на управителния съвет на федерацията ще бъде обмислено прекратяване на протестите.

 

 

 

 

МВР-синдикатът "посреща" евроделегациите с протести

МВР-синдикатът „посреща“ евроделегациите с протести

СФСМВР продължава своята кампания с билбордове

 

 

 

Младен Маринов заяви, че срещата при премиера е имала работна насока. Секторът „сигурност“ и специално МВР е изключително важен за стабилността на държавата, важен фактор за средствата, които влизат в държавния бюджет.

 

 

 

 

 

Предстои решението да бъде внесено на заседание на Министерски съвет, където да бъде гласувано.

 

 

 

 

 

По подобен начин правителството тушира напрежението и заканите за протести и на БАН и СУ, като парите за тях също се намериха бързо-бързо.

 

 

Валентин Попов заяви в началото на срещата: „Обсъдихме много внимателно участието на служителите на МВР в охрана на външна граница на ЕС, в борбата с престъпността и контрабандата и техният дял в това – приходната част на бюджета да е малко по-добра. Това е наш аргумент още от миналото лято“.

 

 

 

По думите му в това отношение се оказа, че са на много сходни позиции с министър-председателя.

 

 

 

Всички присъстващи на тази среща се обединихме около едно принципно положение, че очевидно в отговор на приноса, за който току-що говорих на колегите от МВР и на това, което правят всеки ден би трябвало да се обмисли сериозно за допълнително увеличение на заплатите им, което най-вероятно ще стане факт“.

 

 

 

 

 

 

Валентин Попов посочи още, че в резултат на това общо мнение, до което са стигнали, още утре ще бъде свикан Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и да предложи обмислянето като ответна мярка от тяхна страна временно прекратяване на протестните действия.

 

 

 

 

 

Валентин Попов уточни, че изобщо не изключва варианта това временно прекратяване на протестните действие да стане и постоянно.

 

 

 

 

 

 

Галентин Грозев, заместник-председател на синдиката, заяви, че с премиера Борисов са се разбрали за едно основно нещо: „Служителите на МВР работят достойно. Те заслужават допълнително целево увеличение на месечните си възнаграждения.

 

 

 

 

 

Лично премиерът Борисов се ангажира със сумата от 100 млн. лв., която да бъде обсъдена и гласувана на заседание на Министерски съвет и впоследствие преведена към МВР в рамките на две седмици като предстои в тази връзка и промени и обсъждане на Наредбата за основните месечни възнаграждения на служителите в МВР.

 

 

 

 

 

Този път ще настояваме и държавните служители също да получат увеличение, тъй като при последните изменения те не получиха никакви увеличения“, посочи Грозев. Припомняме в началото на 2018 г. правителството отпусна допълнително 55 млн. лв. за увеличение на заплатите на служителите в МВР.

 

 

 

 

„Лично премиерът каза – не правя сделка с вас за спиране на протестите, а оценявам действията и поведението на служителите от МВР“, коментира Грозев.

 

 

 

Полицаи излязоха на жълтите павета

Обновена

Полицаи излязоха на жълтите павета

 

 

 

Красимир Ципов, заместник-министър на вътрешните работи, заяви, че е постигнат конкретен консенсус да бъде започната работа по това да бъдат увеличени допълнително възнагражденията на служителите на МВР.

 

 

 

 

„Първата стъпка беше направена в началото на тази седмица. Знаете, че в бюджета за тази година бяха предоставени 55 млн. лв. в повече. Към настоящия момент, след като приключи тази среща в МВР ще седнем да поговорим с представителите на синдикатите по какъв начин да бъдат предприети действията за едно допълнително увеличение на средствата, които ще бъдат предоставени“, посочи Ципов.

 

 

 

 

 

Премиерът е заявил и конкретен ангажимент за увеличение на възнагражденията и за 2019 г., не само за 2018 г.

 

 

 

 

Ципов подчерта, че премиерът е удовлетворен от резултатите, постигнати от служителите на МВР и в резултат е този ангажимент за допълнителни сто милиона лева.

 

Нюз БГ

 

https://news.bg/crime/borisov-uspokoyava-politsaite-sas-100-mln-lv-dopalnitelno-za-zaplati.html

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024