Криминално

Стана ясно в какви опасни военни мисии в чужбина се е сражавал Росен Ангелов и как е обучен да стреля на месо!

Стана ясно в какви опасни военни мисии в чужбина се е сражавал Росен Ангелов и как е обучен да стреля на месо!

 

big_641b0d6833b35fdc580a5cdd7595b1f1

 

 

Шесторният убиец Росен Ангелов – Горския човек е бил на две мисии в Камбоджа. Извергът, ликвидирал цяло семейство заради ревност, се хвалел пред приятели, че стрелял на месо и докато минавал обучение във Френския регион, пише „Телеграф“, позовавайки се на МВР и армията.

 

 

 

 

 

Именно от рейнджърската мисия Горския натрупал опит да оцелява в екстремни условия, а от легиона усвоил тънкостите в стрелбата и укриване в горски местности, смятат разследващи.

 

 

 
За това Ангелов е имал чуждестранна подготовка, първи алармира вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Свидетели, разпитани в хода на разследването, потвърдили тази информация.

 

 

 

 

 
Горския човек разказвал надълго и широко, че бил рейнджър с две мисии в Камбоджа. „Сините каски“ бяха включени в мироопазващата операция на ООН през май 1992 г., като през нея минават общо 1300 български наемници.

 

 

 

 

 

 

 

 

Първият транш бойци бяха необучени и зле оборудвани, спомнят си участници в операцията. Голяма част от рейнджърите, пратени да усмиряват червените кхмери, се прибраха у нас с различни венерически болести, с екзотични животни, сред които маймуни, питони и д.р.

 

 

 

 

 

 

 

Немалка част от тях стъпиха на родна земя с различни депресивни разстройства и фобии. Други пък неофициално стана ясно още в края на 1993 г., когато приключи и втората мисия, са се прибрали заразени със СПИН, но не са били картотекирани към Българската армия.

 

 

 

 

 

 

 

Росен Ангелов твърдял още, че преди години бил и на обучение във Френския легион. Това обаче няма как да бъде потвърдено официално, тъй като организацията не предоставя такива данни.

 

 

 

 

 

 
Очаква се днес полицията и прокуратурата да дадат подробности за детайлите и разкритията по разследването на шесторното убийство в Нови Искър, извършено в новогодишната нощ.

 

 

 

 

 
Вътрешният министър Валентин Радев заяви в аванс вчера, че информацията на брифинга с експерти ще сложи край на спекулациите по случая с доказателствата, които по думите му са безспорни.

 

 

 

 

 

Министърът съобщи, че основните експертизи, които доказват, че Росен Ангелов е извършител на жестокото престъпление, са готови.

Блиц, Петел

 

https://petel.bg/Stana-yasno-v-kakvi-opasni-voenni-misii-v-chuzhbina-se-e-srazhaval-ubietsat-ot-Novi-Iskar__245817

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024