ОБЩЕСТВО

Шефът на „Господарите“ Халваджиян сензационно: Хванахме държавни служители да рекетират бизнеса! Скандалът ще е по-голям от този с полицаите!

Шефът на „Господарите“ Халваджиян сензационно: Хванахме държавни служители да рекетират бизнеса! Скандалът ще е по-голям от този с полицаите!

ДЖУДИ1514889208-dzhudi-3
„Господари на ефира“ бе най-гледаното шоу в новогодишната нощ. Рейтингът на предаването бе двойно по-висок в сравнение с останалите му конкуренти. По този повод от Блиц са потърсили продуцента на „Господарите“ Джуди Халваджиян, който съобщи и сензационната новина за нов корупционен скандал, свързан с държавни служители…
 – Г-н Халваджиян, защо хората, които вършат измами, толкова много се страхуват от „Господари на ефира“?
– Най-вероятно се страхуват, защото в годините сме доказали, че си вършим добре работата и няма да простим на никой, който се опитва да върши измами върху гърба на обикновения българин! След разкритията в нашите предавания има негативни последствия за измамниците. Това е и причината те да се страхуват от нас.
– Не проявяват ли в някои случаи наивност българските граждани, въпреки многобройните предупреждения от страна на институциите?
– Има и такива случаи, в които се проявява наивност. Това са телефонните измами. Но като цяло държавата е тази, която трябва да направи така, че да сведе до минимум рисковете от измами за гражданите. В много от случаите държавните институции проявяват безхаберие.
 
– Разкритата от „Господарите“ далавера с горива от полицейски служители в Павликени ли е най-големият ви удар до момента?
– Не. За миналата година може да се каже, че това е най-големият ни удар, но не и в цялостната дейност на „Господари на ефира“. Много хора сигурно са си казали след нашите репортажи от Павликени за кражбите на горива: „Горките полицаи, те не са направили нещо чак толкова лошо“.
Но въпросът е изцяло принципен. Не може хората, които са призвани да следят за спазването на законността в нашата страна, да крадат. Това е въпрос на морал. Няма как да се допусне полицаи да извършват кражби.
ДЖУДИ1514888485-dzhudi-1
– Има ли теми табу за „Господари на ефира“?
– Разбира се, че за нас няма теми табу. И в годините сме го доказали. Затова и получаваме толкова много сигнали. Искам да уточня, че част от сигналите, които ни подават, не стават за излъчване, защото не са достоверни. Ние извършваме проверка на сигналите и тези, които не отговарят на истината, не ги пускаме.
Зрителите очакват, че за всичко, което не сезират, става репортаж, но това не винаги е така. Ние работим изцяло с факти и за нас е важно те да са истински.
– Готвите ли ново голямо разследване за новата година?
– Да. В момента работим върху много скандален случай, в който служители са рекетирали бизнеса. Събрали сме голям материал по тази тема и много доказателства. Предстои да съберем още материали и тогава ще излъчим нашето разследване. На този етап обаче не искам да разкривам повече подробности.
– За държавни служители ли става дума?
– Да, за държавни, а някои от тях са бивши. Използвали са институцията, за да рекетират бизнеса! Но засега нищо повече не мога да разкрия. Внимателно подготвяме разследването, като в случая в Павликени, за да има максимално много доказателства за извършителите на престъплението.
ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ТУК:

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024