Криминално

Горещо разследване: Килърът на боса на „Агресия“ взел 20 000 евро! Мократа поръчка била подготвена от трима!

Горещо разследване: Килърът на боса на „Агресия“ взел 20 000 евро! Мократа поръчка била подготвена от трима!

агресия-килър1517564713-640-56aca2ace115afa43124129b78d4333d
Убиецът на шефа на модна къща „Агресия“ е прибрал 20 000 евро за мократа поръчка. Това са заявили разследващи пред „Телеграф“.
В самата подготовка на убийството, което стана точно преди две години, пък са участвали най-вероятно трима души.
Александър Антов бе разстрелян с 2 куршума в тила, докато разхождаше кучето си в гората над Бистрица. До ден днешен няма задържан за убийството, но криминалисти имат яснота за това кой е поръчал екзекуцията.
„Едно е да знаеш, друго е да го докажеш. Това престъпление е мислено много дълго време, изпипано е до последния детайл“, смятат ченгетата.
Босът излязъл да разходи домашния си лабрадор след работа на 8 януари 2016 г. Както винаги обул туристически обувки, взел каишката и тръгнали към горичката, в която обичайно се разхождали с домашния любимец.
Малко след 18 ч. обаче Антов бил покосен в гръб от един куршум в тила. Убиецът се приближил и стрелял втори път, за да е сигурен, че е ликвидирал обекта.
След това разследващи подозират, че трупът му е бил завлечен до храст и прикрит. Една две минути преди полунощ лабрадорът се прибрал вкъщи и така щерката на Антов – Мая, разбрала, че се е случило нещо лошо с баща й.
Тя незабавно подала сигнал в полицията и започнало издирване на тялото.
„Следите са прикрити майсторски. В този район имаше много кал и сняг, въпреки че навсякъде има камери, самото убийство е станало извън обсега им. Това говори за професионално изпълнение и за предварително обследване на мястото“, коментираха ченгета.
Въпреки опитите да бъдат събрани доказателства и да се тръгне по горещи следи, такива липсват.
Най-голяма помощ на разследващите оказва щерката на убития Мая. Тя споделя през сълзи, че според нея поръчителят на убийството е мъжът й Стефан. Мъжът, познат в някои среди в София с прякора Келвин Клайна, незабавно е привикан на разпит.
По време на беседата той яростно отрича да има каквото и да е с Антов. Непрекъснато изтъква как Мая е психически зле и той не искал да има нищо общо с нея.
Отказва да отговаря обаче взимал ли е пари от покойния си тъст и какви суми все още не е върнал в предприятието. На въпроса „Ще подкрепите ли думите си по време на изследване с детектор на лъжата“, Келвин Клайн отсича: „В никакъв случай“.
След време хора от близкия семеен кръг на Мая също го сочат за деспот, който я подтискал, депресирал, психически й оказвал тормоз, за да се домогне до милионите на баща й.
Следва втора покана за детектор в Института по психология на МВР, но и тя удря на камък, което вече се струва изключително странно на разследващите.
Това ги води на мисълта, че мъжът има пръст в екзекуцията, но няма нито едно реално доказателство, насочващо към него. Затова и Стефан не е задържан.
Той дори ходил специално да носи на ченгетата списъци с часове, кога едно от децата му е било на уроци, че е било придружено от него и нямало как физически да посегне на Александър.
Самият Стефан категорично отрича да има общо с убийството. Няма отговор на въпроса обаче защо е отказал полиграфа и има ли от какво да се страхува, че ще излезе наяве.
В хода на разследването на убийството наяве излязоха интересни детайли около империята „Агресия“.
Най-стряскащо се оказа това, че през 2015 г. Антон прехвърля фирмата на никому неизвестния Петко Митов. Проверка в Дакси показва, че той е собственик на десетки дружества, за някои от които дори не подозира.
1 млн. лева стоят в основата на екзекуцията на Антов, смятат близки на убития. Според тях това е сумата, която мистериозно се изпарила от сметките му, след като бил застрелян.

За огромната дупка в бюджета на „Агресия“ алармира пред полицията самата Мая Антова. Неофициално запознати твърдят, че Келвин Клайна е взел огромна сума пари назаем от Антов, като няколко години отказвал да я върне.

https://www.blitz.bg/kriminalni/razsledvane-kilrt-na-bosa-na-agresiya-vzel-20-000-evro-mokrata-porchka-podgotvena-ot-trima_news576152.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024