Важно

Ексклузивно от „Газпром“: Европа трябва да реши – руски или американски газ със скок на цените!

Ексклузивно от „Газпром“: Европа трябва да реши – руски или американски газ със скок на цените!

 

 

epa06057340 Gazprom deputy chairman Alexander Medvedev (L) arrives for Gazprom shareholders annual meeting at the headquarters building in Moscow, Russia, 30 June 2017. Russian energy giant Gazprom reported annual achievements for its shareholders. EPA/SERGEI CHIRIKOV

 

 

Скоро Европа ще изпита недостиг на газ и скок на цените, ако се опита да разчита на американски газ за покриване на растящото търсене вместо да увеличи доставките на газ от Русия.

 

 

 

 

 

 

 

Това предупреди руският енергиен гигант „Газпром“ пред „Ройтерс“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще се намеси на енергийните пазари с предлагане на американски газ на Европа и Азия, позовавайки се на необходимостта да намали влиянието на Русия и държавите от ОПЕК.

 

 

 

 

 

 

 

 

Руските доставки на газ за Европа са все по-политизирани, откакто Москва на няколко пъти спира доставките за Украйна през последното десетилетие заради спорове за цената и след т.нар. анексиране на Крим от Украйна през 2014 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Западът обвинява Москва, че използва газа като политическо оръжие. Русия пък обвинява Запада, че блокира нови газови проекти по политически, а не по икономически причини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заместник-директорът на „Газпром“ Александър Медведев заяви, че има достатъчно газ за Европа и Азия, но е време Старият континент да реши за източника си на газ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Европа напълно греши, когато допуска, че няма да имат нужда от много допълнителен газ и ако те се нуждаят от газ, могат да го набавят извън Русия„, предупреди той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Износът на руската компания се увеличи с 8% през 2017 г. до 194 милиарда кубически метра, като 35% са доставени на Европа.

 

 

 

 

 

 

 

 

Медведев подчерта, че делът за Европа може да достигне над 40% заради увеличеното търсене на Стария континент.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Много сериозни анализатори ще излязат с модел, за да ви покажат, че Европа скоро ще се изправи пред критично положение с газа и стремглаво увеличение на цените, изтъкна той.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можем да доставим газ колкото е необходим за Европа, макар че навлизаме в нов пазар в Китай. Но Европа трябва да реши сега. Те трябва да започнат да обмислят кой ще покрие допълнителното търсене след 2025 г. За съжаление няма енергиен диалог между Русия и ЕС, каза Медведев.

 

 

 

 

 

 

 

 

Той допълни, че ако „Газпром“ изгради навреме две нови тръби до Европа – Северен поток 2 в Балтийско море и „Турски поток“, това ще бъде достатъчно за балансиране на растящото търсене.

 

 

 

 

 

 

 

Втечненият газ няма да може да покрие дупката, поясни руският представител и добави, че доставките на САЩ ще останат умерени и Катар вероятно ще доставя голямо количество предимно на азиатските пазари.

 

 

 

Нюз БГ

https://news.bg/world/gazprom-evropa-tryabva-da-reshi-ruski-ili-amerikanski-gaz.html

 

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022