Коментари

Запушете си устите! Отворете си ушите! Чухте ли, какво каза Орбан?

Запушете си устите! Отворете си ушите! Чухте ли, какво каза Орбан?

 

КЕВО

 

От много приказки не чуват важното.

 

 

 

 

 

Хайде, Захариева е ясна: тя все едно, че се намира на пазар за цигански булки. Тия дни казала: И тя знаела, че в Сирия са използвани химически оръжия. Откъде пък знае, кой й е казал баш на нея – карай да върви, на пазара за булки така се говори.

 

 

 

 

 

 

Обаче Върховният представител на ЕС по външните работи Могерини – с която нашата пеперуда се шматкаше из НДК – каза друго: Ще чакаме, докато системата на ООН докаже това. Но не се сети да затвори устата на Захариева. Пък и защо да го прави – щом толкова искаме да се набутаме между шамарите, прав ни път.

 

 

 

 

 

 

Дрънкането е смешно, глухотата обаче е много опасна. След срещата си с Бойко, унгарският премиер Орбан каза: „Борисов си заби брадвата в голямо дърво с интеграцията на Балканите в ЕС“. Дори и най-самонадеяният политик би изтръпнал от тези думи.

 

 

 

 

 

 

 

Да разчоплим изречението, от което лъха нещо зловещо. Ясно е, че с брадва голямо дърво трудно се сече – особено когато то е с отровни коренища. Бойко СИ забива собствената брадва. Използването на брадвата в политиката е нелепо. Унгарецът иска да ни каже, че сме се заели с непосилна задача – и то по дърварски.

 

 

 

 

 

 

 

Балканите най-напред себе си трябва да укротят. А с „идеята“ си за Западните Балкани ЕС точи лиги, а не думи – понеже собствения си кошер вече не може да укроти. Но дори това не е най-важното. Докато въртим брадвата, могат да ни сполетят много беди. Никой няма да ни остави ние да сме „брадвата“ на Балканите. Не бройте Русия – дори Америка няма да го позволи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Можем да си играем на пощенски гълъб – но нищо повече. Пощенски гълъб с брадва? Защо, все пак, Орбан натрапва този образ? Най-вероятно иска да ни предпази.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И за какво е целият ни зор? Заради кефа на някакъв Зоран, който утре няма и да го има. А ние само ще събудим старите си врагове.

 

 

 

 

 

 

 

 

Бойко да извика Захариева от пазара – и с най-дебелия флумастер да й напише на челото:  Забранено ми е да говоря за името на Македония и изобщо за Балканите. Може и да не го направи.  Ако вече е решил, че сме по-големи тарикати от гърците.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако спрете да говорите, може и да ви остане време да четете. И да научите, кой е Вечният Потърпевш на Балканите.

 

 

 

 

 

 

 

 

А пък Сидеров пак се оплакал, че Цветанов иска да цепи групата на „Патриотите“. И какво друго да прави, това му е предназначението – да цепи, и той е брадвар. Пак добре, че не е рекъл да ви направи на стърготини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

И какво се оплакваш: Вземи и ти нацепи „групата“. Може и да се почувстваш по-добре.

 

 

 

 

 

 

Кеворк Кеворкян, Фейсбук

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024