Политика

Каракачанов: Какво прави Истанбулската конвенция срещу продажбата на 12-годишни булки?

Каракачанов: Какво прави Истанбулската конвенция срещу продажбата на 12-годишни булки?

 

4c_02hy5s

 

 

 

 

Предлагам да „хванем бика за рогата“- ако искаме да успокоим обществото един път завинаги, нека да направим референдум с въпросите „за“ или „против“ е българското общество еднополовите бракове, три или повече пола, джендър идеологията да влиза в учебните програми и да приключим въпроса.

 

 

 

 

 

Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

 

 

 

 

„БСП предложиха референдум с въпрос, който е адресиран до т.нар. Истанбулска конвенция. С такъв въпрос референдум не може да се направи, защото ще бъде върнат от КС. Конвенцията си има име“, посочи той.

 

 

 

 

 

 
„Съмненията в обществото са, че чрез тази Конвенция и в последствие чрез други законодателни промени ще ни бъде наложено да приемем еднополови бракове, джендър идеологията, трети пол“, заяви Красимир Каракачанов. „Днес е Истанбулската конвенция, утре ще бъде друга конвенция – това е политика, която се налага, не много демократично, от определени европейски кръгове от членките на ЕС“, изтъкна той.

 

 

 

 

 

 

 
Според Каракачанов има достатъчно въпроси, които трябва да бъдат решени и без да приемаме конвенцията. Той изтъкна, че и сега по закон е забранена продажбата на булки на по 12-годишна възраст, но не се прави нищо против това.

 

 

 

 

 

 

 

Както и известното сред някои малцинствени групи явление „деца раждат деца“.

Истанбулската конвенция прави ли нещо срещу тези неща, риторично попита той.

 

 

 

 

 

Според него основната цел на неправителствените организации, които се обявяват за приемането на Истанбулската конвенция, е да се доберат до финансиране, което ще бъде осигурено или от ЕС, или от държавата.

 

 

 

 

 

Ако българските граждани кажат „Да, ние сме за еднополови бракове“ – чудесно. Ако кажат „Не“, още по-добре, добави Каракачанов.

„Нацията е в демографска криза, а ние ще учим децата как да си сменят пола, вместо да ги учим на морални, човешки, български ценности“, коментира той.

 

 

 

 
„Има разлика между хомосексуализма и еднополовите бракове, както и между хомосексуализма и трети пол. Не се бъркам на никого какви са сексуалните му предпочитания и не искам някой да ми налага на мен, че има трети или 14-ти пол“, посочи Красимир Каракачанов.

„Не налагам на никой сексуални предпочитания и какво ще прави под юргана. Крайно време е да спрат да ми налагат и обясняват, че имало трети пол“, заяви той.

 

 

 

 

 

 

 
„Не е ли неравенство между половете бащата ти да те продаде на 12 години. Има ли го? Има го. Хайде да решим проблема тук, смятаме, че ще го решим с Истанбулската конвенция ли?“, попита министърът.

 

 

 

 

 

 

 

В отговор на въпрос стабилна ли е управляващата коалиция с оглед мнението на вицепремиера Валери Симеонов за референдума за Истанбулската конвенция Красимир Каракачанов коментира:

 

 

 

„Валери Симеонов е с 10 години по-голям от мен, държи да му викам „батко“. Този път съм пропуснал да се консултирам с него, но смятам, че съм прав. Ако смята, че въпросът не трябва да се изяснява, е негово лично мнение, аз имам свое“.

 

 

 

Епицентър

 

Политика

More in Политика

итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024
нейнски

Нейнски: Очаквам репресиите в Русия да се увеличат под претекст за грижа за сигурността на гражданите

март 25, 2024