СВЯТ

Напрежение в Егея! Турска фрегата по петите на гръцки военни кораби, US разрушител се намеси. Анкара предупреди за „ужасни последици“!

Напрежение в Егея! Турска фрегата по петите на гръцки военни кораби, US разрушител се намеси. Анкара предупреди за „ужасни последици“!

 

1518762142-feee

 

 

Няма турски предизвикателства в Егейско море. Според militaire.gr турската фрегата „Барбарос“ е достигнала в близост до нос Кафиреас!, съобщава „Български новини“.

 

 

 

 

 

 

 

 

Турската фрегата се намирала в централно Егейско море, като дискретно наблюдавала тренировката на Feathering, включваща гръцки фрегати.

Когато фрегатите на ВМС, които са помолени да отстъпят, не се връщат във Военноморска база на остров Саламин, турската фрегата Barbaros ги последва от разстояние.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всъщност, докато турската фрегата приближи нос Кафиреас между Barbaros и гръцката фрегата Темистокъл, навлезе американският разрушител USS Рос, който се опита да гарантира, че няма да възникне напрежение.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Словесната война между Турция и Гърция обаче продължава с пълна сила. Съветник на турския президент Реджеп Ердоган заяви, че Гърция е „муха“ в сравнение със страната му, предадоха гръцките медии, цитирайки интервю на съветника пред телевизия ТРТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Йигит Булут, един от най-приближените до Ердоган, коментира последния инцидент в Егейско море с участието на турски и гръцки кораб. „Гърция е муха, която се опитва да се изправи срещу гиганта Турция“, заяви съветникът на турския президент, добавяйки, че последиците за гърците ще са ужасни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В същото интервю Йигит Булут вижда конспирация и по отношение на евентуално нападение срещу Турция. Според него Съединените американски щати планират да натиснат Атина да нападне съседите си, докато турските въоръжени сили провеждат операция в Северна Сирия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отговорът на Турция обаче ще е яростен, посочи Булут. Същият съветник на Ердоган заплаши наскоро гръцки политици и официални лица да не стъпват на островите Кардак (Имия), защото „краката им ще бъдат счупени“ от турците. През 1996 година Гърция и Турция бяха на ръба на война заради спорните острови. Напрежението между двете съседни страни остава високо.

 

 

 

https://kakata.info

 

 

 

СВЯТ

More in СВЯТ

Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024
cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Путин: Москва вече знае кой е извършителят на терористичната атака

март 25, 2024