Коментари

Кой размахва пръст на Корнелия Нинова? В ПЕС да си върнат избирателите и тогава да се разпореждат със съдбата на народите!

Кой размахва пръст на Корнелия Нинова? В ПЕС да си върнат избирателите и тогава да се разпореждат със съдбата на народите!

 

Valeriya-Veleva5

 

 

 

«Ако ще на европейската клада да я качат, Нинова няма право на отстъпление! Защото протестът срещу Конвенцията е фактически вот за спасение и запазване на християнството»


„От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението за референдум на Истанбулската конвенция”. Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред “Събуди се” по Нова тв.

Нинова разкри, че от водачката на ПЕС Жени Зита Гурмай дошло второ, още по-остро и заплашително писмо с нареждане да се ратифицира Конвенцията. “Това демократично ли е?”, попита Нинова.

Предишното писмо на Гурмай съдържаше директна заплаха за изключване на БСП от редиците на ПЕС, ако не се подчини на волята на “политическото семейство”.

Сега да видим коя е Зита Гурмай, която си позволява да нарежда не само на една партия какво да прави, но и на един народ как да решава вътрешните си проблеми.

Зита Гурмой е член на социалистическата партия на Унгария, която в момента има под 10% влияние в страната и която за трети пореден път ще бъде победена на предстоящите избори на 8 април от Виктор Орбан.

Партията на Зита Гурмай е разцепена. Самата Гурмай е била депутат и евродепутат, а от 2004 година е лидер на ПЕС Жени, вече трети мандат.

Участва като кандидат за депутат на предстоящите избори и се предполага, че ще влезе. Възможно е агресивното налагане на Истанбулската конвенция да е част от предизборната ѝ кампания.

Зита Гурмай е идвала многократно в България. Агитира на местните избори през 2005 година – застава зад кандидатите на БСП във Варна и в Стара Загора. И на двете места те губят.

През 2013 година Зита Гурмай подкрепя правителството на БСП с премиер Пламен Орешарски и се обръща към протестиращите с призива: „Имайте търпение!”

Именно това правителство обаче отказва да приеме Истанбулскката конвенция. А пък Зита Гурмай изобщо не реагира по това време.

Тогавашният външнен министър Кристиян Вигениев в отговор на депутатско питане обяснява: „Българската страна участва активно в дискусиите по проекта на Истанбулската конвенция, като предложи алтернативни редакции по някои от породилите спорове текстове. Като пример бих посочил съдържащата се в текста на Конвенцията дефиниция на понятието „пол”. Предложението ни да бъде възприета дефиницията за пол от Статута на Международния наказателен съд, към който са се присъединили държави от целия свят, всички страни-членки на Европейския съюз, включително България, а и повечето от държавите-членки на Съвета на Европа, не бе възприето. Не бяха намерени компромисни решения и по някои други спорни въпроси. В резултат, текстът на проекта на Конвенцията получи като цяло нееднозначна оценка в Комитета на министрите на СЕ. Именно поради това Решението на Комитета на министрите за приемане на текста на Конвенцията за предотвратяване и борба с насилието над жени и домашното насилие бе формулирано като прието „без гласуване” (а не „с консенсус”).

Къде е била тогава Зита Гурмай от ПЕС?

Защо не е скочила да брани Истанбулската конвенция, както го прави днес?

Защо не е написала гневно писмо до лидера на БСП Сергей Станишев с ултиматум документът да бъде приет?

Тогава Конвенцията не е била “на живот и смърт” за борците в ПЕС, бранещи жените от насилие.

Защо?

Защо никой от ПЕС не е упражнил тогава натиск върху правителството на левицата да си промени позицията?

Защо е тази натиск днес – сега и веднага? Брутален! Напук на всички демократични норми.

И не подсказва това ли двойните стандарти, по които действат в ПЕС?

И какво е ПЕС?

Да видим какъв е политическият багаж на Партията на европейските социалисти днес, в която членуват 33 национални партии, и в която Зита Гурмай играе водеща роля.

На последните избори в Германия социалдемократите, членове на ПЕС, показаха най-слабия си резултат от Втората световна война насам. Дори в бившата ГДР те са трети след „Алтернатива за Германиия”. Лидерът им Мартин Шулц се сгромоляса, по последни данни събира едва 18% и от „мистър Европа” вече се превърна в „мистър Катарстрофа”.

Във Франция не някой друг, а премиерът Манюел Валс обяви: “Социалистическата партия почина.” Благодарение на Франса Оланд левицата наистина „почина”, заемайки едва петото място.

В Холандия социалистите не влязоха даже и в тройката.

И в Дания ги няма в тройката

Загубиха и във Филандия.

В Испания левицата търпи две поредни изборни загуби.

В Хърватия – също с две поредни загуби.

Социалистите не влязоха в парламента на Гърция,

Аут са и парламента наПолша.

В Австрия – от мандатоносител социалистите станаха трети, след като и на президентските избори не стигнаха до балотаж.

Загубиха и в Чехия – от управляващи с премиер стигнаха до пето място с едва 6%!

На предстоящите избори в Италия на Берлускони дават 40%, после е Пипо Грило „Пет звезди” и едва на трето място идват социалистите, които в момента управляват.

И ако теглим чертата, трябва да си отговорим – това е Партия на разгромените социалисти по цяла Европа.

От каква позиция всички те дават акъл на Нинова?

За да бъде разгромена и тя ли?

Че Нинова има победа на президентски избори и е втора на парламентарни с удвоен резултат.

Нито френските социалисти имат по-добър резултат от нея, нито австрийските, нито унгарските, чийто представител е Зита Гурмай.

Защо е този погром на европейската левица?

Защото социалдемократическите партии в Европа отдавна не са социалистически. Те изневериха на своите избиратели – станаха неолиберални. Това са партии на банките, на монополите, на гей браковете, на офшорките и т.н.

БСП не е такава партия. Тя може да има много грешки, но не е изменила на консервативните нагласи на своите избиратели.

Какво не разбират в ПЕС?

Че ние сме православен народ, че имаме дълбока вяра и традиция в семейството.

Няма как те да ни учат на морал с тези „успехи”, които жънат сред европейските народи. Голяма част от европейските граждани не приемат волята на своите партийни лидери и резултатите от изборите показват това. Хората искат защита на своя живот и здраве. Нещо,което не става нито във Франция, нито в Германия, нито в Испания, както видяхме. В тези държави хората не искат директен достъп до тероризъм, ние пък не искаме децата ни да бъдат въвлечени в джендър идеологията – и те и ние искаме християнска Европа и правният ред в Европа да бъде възстановен. Резултатите в цяла Европа показват тенденция на засилване ролята на тези партии, които чуват гласа на европейските граждани.

Сега кого да слуша Нинова?

Разгромената европейска левица или своите избиратели?

По чий акъл да се води?

По призива на Църквата или по нареждането на Зита?

Ако ще на европейската клада да я качат, Нинова няма право на отстъпление! Защото протестът срещу Конвенцията е фактически вот за спасение и запазване на християнството.

А пък в ПЕС да си върнат избирателите и тогава да се разпореждат със съдбата на народите.

И още нещо за статистиката. В открито писмо Евгени Кирилов призова Станишев да не „работи срещу БСП”. Евгени Кирилов е доскорошен верен приятел на Станишев, дългогодишен председател на Съвета по външна политика на БСП, дългогодишен представител на България в ПАСЕ.

От позицията на Станишев за Истанбулската конвенциа се разграничиха най-близките му хора в партията: д-р Таня Андреева, здравен министър, лично посочен от него, изродила дъщеря му, проф. Даниел Вълчев – негов вицепремиер, един от хората, на които най-много държеше, Кристиян Вигенин – негов външен министър и приятел, Боян Чуков – негов външно- политически съветник, Велислава Дърева – най-силният му поддръжник в Националния съвет.

Истанбулската конвенция е изпитание не само за народите, но и за лидерите.

И всеки прави сам своя избор.В такава битка се раждат истинските водачи.

Валерия Велева,
Епицентър.бг

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024