Катастрофи

Откриха отломки от втори въздушен съд до мястото на трагедията – падналият край Москва самолет може да се е сблъскал с хеликоптер!

Откриха отломки от втори въздушен съд до мястото на трагедията – падналият край Москва самолет може да се е сблъскал с хеликоптер!

 

 

 

94028_660_370

 

 

Източник от правоохранителните органи е съобщил пред Лента.ру, че близо до мястото на катастрофата има отломки от втори въздушен съд.

 

 

 

 

 

 

 

Според информация на друг източник става въпрос за хеликоптер. Не се изключва вероятността самолетът , който по-рано днес падна близо до Москва, да се е сблъскал с въпросния хеликоптер.

 

 

 

 

 

 

 

 

На борда на самолета е имало 71 души. Според източник на РИА Новости на борда на изчезналия от радарите Ан-148 на Саратовските авиолинии е имало 65 пътници и 6 души екипаж.

 

 

 

 

 

 

Самолетът, с полет 6W703, е излетял от московското летище „Домодедово“. Той е изпълнявал полет от Москва за Орск.

 

 

 

 

 

 

Ан-148 е катастрофирал в Раменски район, не много далеч от столицата на Русия.

 

 

 

 

 

 

„Интерфакс“ съобщава, позовавайки се на източник от властите, че „няма шанс“ за оцелели, отломките са разпилени на километър от село Аргуново.

 

 

 

 

 

 

Росавиация информира, че самолетът е изчезнал от радарите няколко минути след излитането си.

 

 

 

 

 

 

 

Източникът допълни, че не е имало екстремни природни условия. Към мястото на падането са излетели спасителни вертолети. Руски информационни агенции предадоха, че очевидци от село Аргуново в Подмосковието са видели горящ самолет, който пада от небето.

 

 

 

 

 

 

Източник от руските служби за извънредни ситуации съобщи, че части от самолета са паднали върху обширен район около мястото на катастрофата. Руският министър на транспорта Максим Соколов е тръгнал към мястото на предполагаемото падане на самолета Ан-148 на „Саратовските авиолинии“, предава ТАСС.

 

 

Руският президент Владимир Путин вече е изразил съболезнования. Владимир Путин е поръчал на правителството да създаде специална комисия за разследване на катастрофата, съобщи говорителят Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

 

 

 

 

 

 

От българското Министерство на външните работи съобщиха, че до момента няма информация за пострадали български граждани на борда на разбилия се самолет край Москва.

 

 

 

 

 

 

Към този момент няма български граждани, които да са търсили съдействие от българските дипломатически мисии. Посолството в Москва следи развитието на ситуацията и е поискало информация за пътниците на борда.

 

 

 

 

 

 

 

Български граждани, които желаят да получат актуална информация за обстановката или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на посолството на Република България в Москва +7 495 234 0226, както и на денонощния телефон за съдействие на български граждани в чужбина на дирекция „Ситуационен центъ‪р” ‪+359-2-948-2404; +359-2-971-3856, съобщиха от МВнР.

 

 

 

Очаквайте подробности!

 

 

Нюз БГ

 

https://news.bg/world/samolet-sas-71-dushi-na-borda-padna-v-moskovska-oblast.html

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023