Криминално

Покъртителна история в България, европейските служби са задействани! Вижте кого откриха във варненското ромско гето Максуда!

Покъртителна история в България, европейските служби са задействани! Вижте кого откриха във варненското ромско гето Максуда!

 

Police-BG-66-15_13-640x381

 

 

Обявено за издирване в Полша 3-годишно дете бе намерено във варненското ромско гето „Максуда“.

То е било оставено от майката на грижите на възрастна жена от ромски произход, пише в. „Черно море“.
Историята започва да се разплита, когато служител на Градския център за социално подпомагане в полския град Бенджин открива, че 30-годишна жена получава помощи за отглеждане на дете, а него всъщност го няма. Тогава в случая се намесват и криминалисти от отдела за борба с трафика на хора в Катовице. Те обявяват детето за издирване. Малко след това откриват майката в хотел в Бенджинската околия.

 

 

 

 

 

 

Оказало се, че има и второ дете на 9 години. Първоначално майката не дава сведения за малкото си момченце, но накрая признава, че е в България, някъде във Варна. Това принуждава полските власти да предприемат международно издирване.

 

 

 

 

 

 

 

Със съдействието на българските правоохранителни органи са проверени подадените адреси. В нощта срещу неделя родните полицаи откриват детето при възрастна ромка в „Максуда“ и го поставят под полицейска закрила. На следващия ден то е настанено в Дома за деца в кв. “Виница”.

 

 

 

 

 

 

 

 

„Приехме детето, което е бяло и русо, в много добро здравословно състояние. Очевидно е било много добре гледано, каза управителят на дома д-р Стефка Джанкова. – Момченцето беше контактно и общуваше нормално с всички.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Беше много силно привързано към жената от „Максуда“ и плака за нея, когато се разделиха. От нея разбрах, че детето е било оставено при нея доста занемарено, със зачервяване в ингвиналната област. Гледала го е в продължение на 2 месеца”, каза още д-р Джанкова.

 

 

 

 

 

 

“Детето вече е настанено в приемно семейство във Варна, каза Анна Конукова, началник на Отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. – Осигурени са му всички необходими условия за отглеждане в семейна среда. Доколкото знаем, 30-годишната майка не гостува във Варна за първи път с детето”, каза Конукова.

 

 

 

 

 

 

 

 

“Тя е имала връзка със сина на възрастната жена в „Максуда“, но после той заживял с друга жена. Детето обаче не е от него. Изпратихме писмо до Министерството на правосъдието и чрез него трябва да се свържем със социалните служби по местоживеене на майката.

 

 

 

 

 

 

 

Те трябва да решат какви мерки да се предприемат спрямо детето. По всяка вероятност то ще бъде върнато в Полша”, обобщи Конукова.

 

https://kakata.info

 

Криминално

More in Криминално

bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024
big_phps45

Горещи новини за изчезналата 17 г. Ивана, появи се следа в…

февруари 27, 2024
big_4

Ексклузивна новина за изчезналата Ивана, ето какво намериха на Е-79, преди тунела край Дупница

февруари 24, 2024