Криминално

Разкрития: Сръбкинята Йелена спипала гаджетата-похитители на Адриан Златков, а българката Ангелина пък Ториното и шофьора му! СНИМКА

Разкрития: Сръбкинята Йелена спипала гаджетата-похитители на Адриан Златков, а българката Ангелина пък Ториното и шофьора му! СНИМКА

торино1517320413-2111552069
Вчера стана известно, че лицата Здравка Стефанова и гаджето й Георги Джамбазов са заподозрени, че са маркирали мантинелата на магистрала „Тракия“, където бащата на отвлечения Адриан Златков е бил инструктиран да остави сака с откупа, както и че са взели пачките.
Заради съвкупност от косвени доказателства двамата заедно с Ивайло Борисов – Ториново, сочен за дясна ръка на Залтко Баретата, и шофьора му Мартин Марков бяха оставени зад решетките като помагачи в отвличането на момчето.
„Налице са доказателства, че в деня на предаването на откупа, само час и нещо преди да бъдат оставени парите, автомобилът, използван от Стефанова и Джамбазов, е пристигнал точно в района, в който е била маркирана мантинелата.
здравка1517636328-z
Въпросната Здравка
Освен това има засечена активност на използваните от тях мобилни телефони в близост до мястото, на което е предаден откупът“, анализира вчера доказателствата по делото съдия Даниела Талева, цитирана от в. „Телеграф“.
Междувременно стана ясно, че свидетелката Йелена Бобевич дала нейно подробно описание и я е разпознала.
 Здравка и гаджето й са купили няколко СИМ карти и телефони от съседна Сърбия, чрез които дирижирали разговорите с близките на отвлечения Адриан за начина, по който да получат откуп за момчето.
Сръбкинята твърди, че при нея влязла българка с описанието на Здравка, на която заредила картата.
Същият ден Стефанова звъняла на сърбин, на когото обяснила, че е била в Пирот, но нямала възможност да се види с него, защото била с родителите си, а баща й се разстроил, като влезли в града, и трябвало бързо да се връщат.
Освен че Георги и Здравка са били в Сърбия по време на активирането на картите, те са се намирали и в близост до мястото, където е станало активирането им, сочат справки по клетките на мобилните оператори.
Според прокуратурата другите двама обвиняеми Ивайло Борисов – Ториното и шофьора му Мартин Марков са осигурили двете коли за извършване на отвличането – „Шкода Фабия“ с поставени табели СА5207ВТ и „Опел Астра“ с номера СА8859ТХ.
В края на август двамата закарали опела при Ангелина Йорданова, която имала гараж за тониране на стъкла.
След като поставила тъмно фолио заедно с колегата си Рангел Димитров, жената снимала колата с джиесема си.
Правела го, за да документира крайния резултат от работата си. 10 от снимките са били предадени на експерт от ГДБОП. Часове след отвличането същата шкода била намерена опожарена край Панчарево.

https://www.blitz.bg/obshtestvo/razkritiya-srbkinyata-yelena-spipala-gadzhetata-pokhititeli-na-adrian-zlatkov-a-blgarkata-angelina-pk-torinoto-i-shofora-mu_news576325.html

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024