СВЯТ

Сергей Лавров разкри пъклен план: Западът иска главата на Александър Вучич!

Сергей Лавров разкри пъклен план: Западът иска главата на Александър Вучич!

 

 

лавров-вучич618x411

 

В рамките на посещението си в Белград министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров отправи драматично предупреждение, че Западът „иска главата“ на сръбския президент Александър Вучич заради тесните му връзки с лидера на Кремъл Владимир Путин, съобщава електронното издание Srbija Danas, цитирано от „Фокус“.

 

 

 

След срещата с Лавров, държавният глава на Сърбия Александър Вучич увери, че страната му върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия.

 

 

 

 

 

 

 
„Предполагам, че ще има различни видове желания и натиск отношенията да се движат в различна посока, но Сърбия ще бъде на една и съща линия, ще запазва традиционните връзки и ще развива най-добри отношения с Руската федерация“, отбеляза Вучич в рамките на съвместната пресконференция с първия дипломат на Москва.

 

 

 

 

 

 

В Белград Лавров, според източник от сръбските разузнавателни кръгове, е представил на Вучич доказателства, че ловът за главата му е във фаза на изпълнение.

 

 

 

 

 

 

„Това бе предшествано от цяла поредица от събития, за които само невежи хора може да мислят, че не са свързани – убийството на Оливер Иванович, арестуването на американски шпиони в сръбската столица“, отбеляза източник от сръбските разузнавателни структури.

 

 

 

 

 

 

Западът иска главата на Вучич заради връзките му с Путин, заради отказа му да наложи санкции на Русия и решимостта му да се противопостави на намерението да бъде признато Косово, обобщават от редакцията. Анализаторът Драгомир Андeлкович отбеляза, че Владимир Путин по всяка вероятност ще бъде „загрижен“ за Сърбия и нейния президент.

 

 

 

 

 

 

„Руснаците ще направят всичко, за да дадат на Вучич цялата налична информация и да му осигурят защита“, изрази увереност Андeлкович.

 

 

 

 

 

 

 
В четвъртък Вучич и Лавров ще присъстват в на откриването на мозайките на централния купол на храма Св. Сава. Височайшият гост ще се срещне с министър-председателя Анна Бърнабич и със сръбския си колега Ивица Дачич, на когото ще бъде връчен Орден за дружба.

 

 

 

Епицентър

СВЯТ

More in СВЯТ

GNxsrS1WAAAQwag_5143859488656504037_big

Путин за Олимпийското примирие: Потъпкват нашето достойнство, но искат да спазваме правилата, които ни се диктуват

май 18, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024