Бедствия

Снегът затвори пътища и магистрали. Оставете автомобила – градският транспорт е по-безопасен днес, зоват от общината в София!

Снегът затвори пътища и магистрали. Оставете автомобила – градският транспорт е по-безопасен днес, зоват от общината в София!

 

php6pzicz_800x_

 

 

Пътната обстановка в страната се усложнява от силния вятър, продължаващите снеговалежи и снегонавявания. Председателят на агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов апелира шофьорите, на които не се налага да пътуват, да не тръгват на път.

 

 

 

 

 

 

Прогнозата за следващите 3-4 дни е за усложняване на обстановката от очакваните средиземноморски и атлантически циклони, които ще преминат над страната. Температурите ще паднат до минус 15, минус 20 градуса, което е предпоставка за поледици, подчерта инж. Атанасов.

 

 

 

 

 

 

Над 2300 снегорина почистват републиканските пътища в момента.

Магистрала „Хемус“ бе затворена за движение за всички моторни превозни средства в участъка Каспичан – Варна. Обходният маршрут е по път III-2008 Варна – Девня по Крайезерния път.

Сутринта бе възстановено движението на всички автомобили по път III-208 от разклон Ветрино до град Провадия.

 

 

 

 

 

Спряно бе тежкотоварното движение по направлението I-2 Русе – Велико Търново – Проход на Републиката в посока Свиленград и път I-4 Коритна – Велико Търново.

 

 

 

 

 

 

Поради нулева видимост е затворен Подбалканският път между Мъглиж и Николаево. В Смолянска област поради силния снеговалеж всички превозни средства трябва да бъдат с вериги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Заради усложнената обстановка за кратко беше ограничено движението на тежкотоварните автомобили през границата с Македония при Гюешево, но в момента движението е възстановено. По направлението София – Калотина тежкотоварният трафик не е ограничаван и в момента всички тирове от Калотина до Капитан Андреево преминават без ограничения, обобщи инж. Атанасов.

 

 

 

 

 

 

 

 

На магистрала „Тракия“ – между Карнобат и Бургас, движението бе спряно изцяло заради намалена видимост. То бе възстановено към 7 ч, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Ограничено е движението на автомобили над 12 тона в участъка на магистрала „Люлин“ от София до пътния възел „Даскалово“ и в двете посоки.

По магистралите „Струма“, „Марица“ и „Черно море“ няма ограничения.

 

 

 

 

 

 

 

 

Заради усложнената тежка зимна обстановка и намалената видимост на територията на област Добрич всички главни пътни артерии са затворени за движение за всички превозни средства, съобщават от Пътната полиция.

 

 

 

 

 

 

В София през нощта са работили 160 снегорина. Извършени са две обработки с бутане на снежна маса и разпръскване на реагенти. Приоритетно се обработват улици, по които се движи градски транспорт и основни улици в кварталите. Опесъчени са пътищата в природен парк Витоша – „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. Към 6.00 часа сутринта се извършват обработки на спирки и подходи на подлези.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Призовават се гражданите да ползват градския транспорт и само при необходимост да ползват личните си автомобили. Столична община съветва шофьорите да излизат на пътя само с добре подготвени за зимата автомобили и да шофират със съобразена с пътните условия скорост.

Към момента се изпълняват всички маршрути на градския транспорт.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фирмата, която обработва улиците в ж.к. „Люлин“ няма да получи парите си от общината, защото не се справя с работата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Поискала съм да не се заплаща работата по обработката на улиците в ж.к. „Люлин“, защото фирмата там не се справя“, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. „Очаква се снегът да спре до обяд, но довечера пак ще вали и обстановката ще продължи да бъде тежка. Но ще се справим. А след това много внимателно ще се анализира работата и ще наложат всички санкции – където се види, че не е почистено, няма да се заплати труда“, подчерта тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

И днес синята и зелената зона на София остават безплатни.

 

 

 

offnews

 

https://offnews.bg/112/snegat-zatvori-patishta-i-magistrali-ostavete-avtomobila-gradskiat-675664.html

Бедствия

More in Бедствия

78aaa19afc2740d0a59e37c1ad3c7195

Десетки градове са в снежен капан и без ток, до броени часове времето се обръща в цяла България

декември 16, 2023
преспи

Искахте снежна зима, на ви! 2 метра преспи, затрупани коли и блокирани камиони по пътя Варна – Добрич / СНИМКИ

ноември 20, 2023
бедствие

Десетки селища без ток, евакуация, спрени влакове и полети, на места обявиха бедствено положение /обзор/

ноември 19, 2023
meteobulgaria-izdade-oranjev-i-cherven-kod-za-vatar-dajd-i-snag-za-dnes-i-utre-2

Нов ураган удря България: MeteoBulgaria издаде оранжев и червен код за вятър, дъжд и сняг за днес и утре

ноември 18, 2023
big_371513359_660890432544238_3720139827038627469_n

Страшно бедствие! Смерч мина през село Лъвино, община Исперих и отнесе покривите на над 100 къщи / СНИМКИ

ноември 4, 2023
ezgif-4-8f341d01de

СНИМКИ на джипа на съдия Москова: Ужасът и последните секунди живот са били неописуеми

септември 15, 2023