Криминално

Съсед на свирепо убития старец в „Люлин“ разкри потресаващи подробности за изолираните дечица от апартамента на ужасите!

Съсед на свирепо убития старец в „Люлин“ разкри потресаващи подробности за изолираните дечица от апартамента на ужасите!

 

1519304430-stefan-yanev-123

 

 

 

Стефан Янев; Кадър, Нова телевизия, „Съдебен спор“

 

Съсед на семейството в „Люлин“, където вчера бе разкрито жестоко убийство на възрастен мъж, разказа шокиращи неща:

 

 

 

 

 

 

„Бие баща си, не го пуска да влиза, децата на училище не са ходили. Не си плаща входа. Те не плащат една стотинка. Пет човека са. Виждам като излизат с майка си и баща си с раничките – трите дечица. По цял ден къде ходят, кой ги знае?“

 

 

 

Както вече бе съобщено, трите деца, открити в апартамент в столичния квартал „Люлин“ след убийството на възрастен мъж, вече са под полицейска закрила.

 

 

 

 

 

 

 

 

Децата, открити в апартамента, са на 14, 15 и 19 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Те са живеели изолирани в жилището в последните години и никога не са посещавали училище. Контактували са само с родителите си. Най-голямото дете е момиче и сега се намира в полицейско управление в София. Двете по-малки деца са предадени на социалните служби в столицата и са настанени временно в специализиран дом. Те са и под полицейска закрила.

 

 

 

 

 

 

 

 

За убийството са задържани майката на децата и мъжа, с когото живее на семейни начала.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Децата нямат издадени лични карти, информира БНР. Свидетели посочват, че те са асоциални и почти не разговарят. За момента не са ясни причините за действията на майката, която ги е държала заключени в жилището в „Люлин“.

 

 

 

 

 

 

 

Трупът на 87-годишния Стефан Янев бе открит, а по него има следи от насилие.На случката бе дадена светлина след излъчването й в предаването „Съдебен спор“, където впоследствие дядото не се яви и бе обявен за издирване.

 

 

 

 

 

 

Знаеше се, че дъщеря му е отправяла заплахи към него. В момента тя и съпругът й са задържани като заподозрени за страховитото убийство.

 

big_1f44

 

 

 

 

 

 

Липсва всякакво усилие на институциите за работа и защита на децата. Има над 17 държавни агенции и агенцийки, които уж се грижат за децата. Къде бяха те, когато телевизионното предаване бе излъчено? Защо не се самосезираха? Те имат пиар отдели, които трябва да правят точно това. Това е поредното безхаберие на институциите.

Около тази теза се обединиха Вера Иванова, председател на Конфедерацията за защита на децата и психлогът Христо Монов.

 

 

 

 

 

 

 

Двамата коментираха в сутрешния блок на БТВ тежкия криминален инцидент в „Люлин“, при който дядо беше открит мъртъв, след като се опита да спаси внучките си, които са били държани затворени от родителите си.

 

 

 

 

 

„Тук говорим за оскотяване. Това е личностния профил на голяма част от населението. Преди два дни в Пловдив видяхме същото – майка, която не се грижи за близнаците си. Най-важният въпрос сега е – какво ще се случи с трите деца“, обяви Монов, пише novini.bg.

 

 

 

 

 

 

„Хората седят зад решетки, защото виждат, че когато пускат сигнали, полицията идва и не си върши работата. Социалните също не са направили нищо. Пълно безхаберие. Аз не виждам как 18-годишното момиче ще може да се социализира“, прогнозира Иванова.

 

 

 

 

 

 

 

В студиото гост беше и представител на Църквата на адвентистите от седмия ден. Вчера в медийното пространство се появиха информации, че двамата родители са били членове на църквата.

 

 

 

 

 

 

 

 

Категорично тези хора не са членове на нашата църква. Тази жена не е стъпвала в църквата повече от 25 години.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Майка й беше наш член и ние я подпомагахме. Тя имаше здравословни проблеми и ние помагахме. Жената е починала преди 25 години и оттогава дъщеря й не е стъпвала в църквата. Хора, които са я виждали още тогава, ми казаха, че си е личало, че е странна“, разкри той.

 

 

БЛИЦ, Петел

 

 

https://petel.bg/Eksperti-za-detsata-darzhani-pod-klyuch-v-Lyulin-i-ubiystvoto-na-dyado-im–Palno-bezhaberie-na-institutsiite__252445

 

Криминално

More in Криминално

zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
bizyurev-razkritie-prichinata-892

Рангел Бизюрев разкри причината за убийството на Митко от Цалапица

март 21, 2024
Image_17290718_40_0

Медицинска сестра заспа в метрото след изтощителна нощна смяна и изчезна. Виждали ли сте Анелия? СНИМКИ

март 2, 2024
d230fb21a1c64398bbb8024011ab9a1c

Bird: Служител на Специализираните полицейски сили е охранявал „SS клуб“ на Нотариуса

март 2, 2024
Image_17282796_40_0

Скитникът с безплатния интернет „Червеният пират“ си признал всичко, обявиха МВР-шефове

март 1, 2024