Политика

Унизително! МС и европредседателят Борисов се разграничили от Симеонов за скандала със Ска Келер след обаждане от Брюксел!

Унизително! МС и европредседателят Борисов се разграничили от Симеонов за скандала със Ска Келер след обаждане от Брюксел!

ЮНКЕРсвали-2

 

 

 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък с председателя на групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер, както и с българските власти. Това съобщи на пресконференция в отговор на въпрос говорител на ЕК, цитиран от Новини.бг.

 

 

 

 

 

 

Последва съобщение до медиите от Министерския съвет, което според нас изясни нещата. Затова за нас случаят е приключен – съобщението разграничи правителството от позицията на вицепремиера Валери Симеонов, добави говорителят.

 

 

 

 

Случаят е доста унизителен за страната ни, която в момента се води европредседател, при положение, че от Брюксел директно нареждат на премиер и правителство да се разграничи от собствения си вицепремиер.  

 

 

 

 

Миналата седмица Келер бе на посещение у нас и се присъедини към протестите срещу строителството в Пирин и на нов път през Кресненското дефиле. По този повод Националният фронт за спасение на България (НФСБ) разпространи декларация до Министерството на външните работи, ЕП, федералното правителство на Германия и Коалиция „Алианс 90/Зелената партия“, подписана и от Симеонов.

 

 

 

 

 

 

В текста Келер бе наречена „нагла и самонадеяна особа“, „покрила се с позорна слава зелена активистка“. НФСБ настоя МВнР да обяви Келер за персона нон грата и тя да бъде експулсирана. Келер отвърна, че никога и никъде по света досега не е получавала подобно отношение.

 

 

Епицентър, Новини БГ

 

 

 

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024